İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ramazan Çalışmaları ve İstişare Toplantısı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bu yıl "Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan" sloganıyla bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Türkiye 17.06.2015

İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın katılımı ile İHH'nın 81 il temsilcisi İstanbul'da bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Ramazan öncesi son değerlendirmeler, yetim dayanışma günleri sonuç raporu ve ülkedeki son gelişmeler değerlendirildi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, toplantda yaptığı konuşmada, İHH'nın her geçen gün daha büyük bir kitleye hitap ettiğini söyledi.

Seçim sonuçlarının partileri ve ülkeyi kilitlediğini, gelecek günlerde STK'ların çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Resmi işlerimize de çok dikkat etmeliyiz. Soysal hayatımızı da dikkat edelim. Önümüzdeki günlerde STK’lar bir itibarsızlaştırma projesiyle karşı karşıya kalabilir. Dünyanın her tarafına umut olan bir anlayışın mensubuyuz. Kaleleri tek tek düşürmek isteyen zihniyete karşı dimdik ayakta durabilecek çalışmayı ortaya koymak zorundayız." diye konuştu.

Suriye'de yaşananlara değinen Yıldırım, "Suriye halkı katliamlarla karşı karşıya. Suriye toprakları tamamen yakıldı. Savaş bitse bile bu ülke 30-40 yıl belini doğrultamaz. Suriye halkının bir destekçisi yok. Bir Türkiye kalmıştı. O da topal bir şekilde kaldı. Tam yüreğini açarak çalışma yapamıyordu. Şimdi onu da elden alacak bir pozisyon oluşturuyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Gazze ve Filistin’e Ramazan’da saldırı olabilir

Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye ramazan ayında bir saldırı planladığını öne sürerek, Kudüs mücadelesine destek istedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gelişmelere de değinen Yıldırım, "Güneydoğu'daki arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Bir el, HÜDA PAR ve PKK'yı birbirine düşürüyor. Kürtlerin içinde olan bir kavga Kudüs'e olan yolculuğu engelliyor. Bunu durdurmamız lazım. Önümüzdeki günlerde Türkiye'yi kaosa sürükleyecek gelişmeler yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırm açıklamasında, “İsrail’in güvenliği için İslam dünyasında oyunlar oynanıyor. Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Müslümanlar olarak tedbirli hareket etmeliyiz. Yaptığımız işlerde her zaman dikkatli olacağız. Mavi Marmara Ortadoğu’da oynanmak istenen oyunları sekteye uğratmıştır. Bunun için Siyonistlerin hedefindedir. İnsanlara yapılan çalışmaları anlatırken bu çalışmaların Allah rızası için yapıldığını anlatmak gerekiyor. Kurumlar değil Allah rızası önemlidir” dedi.

Gençlik uyuşturucu batağında

Türkiye’de gençliğin problemi olduğunu, gençlerin uyuşturucu ve fuhuş çetesinin kucağına düştüğünü söyleyen Yıldırım, İslam dünyası için büyük bir tehlikenin ortada olduğunu söyledi. Türkiye’de cemaatlerin kendi çıkarları için değil Allah rızası için çalışması gerektiğini belirten Yıldırım, herkes asli görevinin bilincinde olması gerekir dedi.

Mezheplere ideolojik anlamda yaklaşanların İslam dünyasına sadece kan ve gözyaşı getireceğini söyleyen Yıldırım, Esad’ın yaptığı büyük zulmü son dönemde İŞİD ile gölgelemeye çalıştıklarını açıkladı. Koalisyonun Suriye’de yaptığı bombalamalarda ne yazık ki masum insanların hedef olduğunu belirten Yıldırm son günlerde yaşanan göçlerin bir nedeninin de bu bombalama olduğunu açıkladı.

Türk ve Kürt ittifakı Kudüs yolunu açar

Yıldırm sözlerini şöyle sürdürdü; “20 yıldır Kürt sorunu üzerine çalışma yapıyoruz. Ezber bozan raporlar hazırladık. İlgili raporlar ne yazık ki bürokrasi tarafından tam olarak dikkate alınmadı ve bu konuda çok yol alınamadı. İslam dünyasında yapıların birbirleriyle mücadele ediyor. Bu bir zafiyet doğuruyor. Bir an önce kendi sorunlarımızı çözüp İslam dünyasındaki problemlere yönelmeliyiz. Kudüs ve eteklerindeki mücadele dünyayı yönetme mücadelesidir. Buraya hakim olan dünyayı yönetmede söz sahibi olmaktadır. Buradaki sorun kıyamete kadar devam edecektir. Güneydoğu’daki çatışmalarla Kudüs’e gidecek yol engelleniyor. Kürt ve Türk ittifakı Kudüs’ün yolunu açar. Bir an önce barışı sağlamalıyız”.

Ramazan çalışmaları

Toplantıda verilen bilgiye göre, ramazan ayında beş kıtada 96 ülke ve bölgeye uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak. İHH, ramazan boyunca yurt içinde 79 kentte ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak.
Bu yıl "Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan" sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.
Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturacak çalışmalar yapılacak. Yetimler iftar sofralarında ağırlanacak.

Yardımseverler, ramazan boyunca İHH'nın "Kumanya paketi", "Gezici aşevi", "Yetimlere bayramlık hediye", "Ramazan çocuk paketi", "Gıda bankacılığı" gibi faaliyetleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşabilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022