İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ramazan’da 4 milyon 744 bin kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla gerçekleştirdiği bu yılki Ramazan çalışmaları kapsamında, 4 milyon 744 bin kişiye yardım ulaştırdı. Çalışmalarını depremden etkilenen illerde yoğunlaştıran İHH ayrıca, savaş ve kriz yaşanan 36 ülkede de yardım faaliyetlerinde bulundu.
Türkiye 23.04.2023

İHH İnsani Yardım Vakfı, 30 yılı aşkın süredir olduğu gibi bu yıl da, Ramazan çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerinin, mazlum ve mağdurların yüzlerinde tebessüme vesile oldu. İHH, “Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla sürdürdüğü 2023 yılı Ramazan çalışmaları kapsamında, bağışçıların destekleri vesilesiyle 4 milyon 744 bin kişiye ulaştı.

Yurt içinde 2,7 milyon kişiye yardım ulaştırıldı

Çalışmalarını depremden etkilenen şehirlerde yoğunlaştıran İHH; Türkiye’nin yanı sıra savaşın, çeşitli krizlerin ve yoksulluğun etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği 3 kıtadaki 36 ülkede de yardım faaliyetlerinde bulundu. Yardımlardan, deprem bölgeleri ağırlıklı olarak yurt içinde 2 milyon 704 bin, yurt dışında ise 2 milyon 40 bin kişi istifade etti.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bağışçıların zekât, fitre ve fidyeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı, yetimler ile ailelerine destek olundu, yetimlere bayramlık giysiler hediye edildi, kumanyalar dağıtıldı, iftar ile sahur yemekleri ikram edildi ve ihtiyaç duyulduğu tespit edilen durumlarda ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımlarda bulunuldu.

kumanya.jpg

275 bin 640 adet kumanya paketi dağıtıldı

İHH, Türkiye’de 217 bin 828, Suriye’de 29 bin 960 ve yurtdışındaki 35 ülkede ise 27 bin 852 adet olmak üzere toplamda 275 bin 640 adet gıda kumanyası dağıttı. Bu kumanyalardan 1 milyon 378 bin kişi istifade etti. Kumanya paketlerinin içerisinde; salça, kırmızı mercimek, nohut, ayçiçek yağı, makarna, tuz, hazır çorba, yeşil mercimek, çay, kurufasulye, pirinç, un, şeker ve bulgur gibi ürünler yer aldı.

yurt-ici.jpg

Zekât, fitre ve fidye dağıtımları yapıldı

Ramazan’da, bağışçıların İHH’ya emanet ettiği zekat, fidye ve fitreleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Toplamda 23 bin 504 aileye zekât, fidye ve fitre dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca illerde teşkilatlı bulunan İHH’ya bağlı insani yardım dernekleri de depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere zekât, fitre ve fidye dağıtımlarında bulundu.

 iftarlik.jpg

2 milyon kişiye iftar ve sahur yemeği ikramı

İHH, Ramazan boyunca iftar ve sahur yemeği dağıtımlarında bulundu. Depremden etkilenen 6 ildeki 19 noktada 1 milyon 500 bin kişiye, Filistin-Gazze Şeridi, Yemen, Lübnan, Sudan, Mali, Nijer, Polonya, Azerbaycan, Afganistan, Ukranya-Kırım ile Pakistan’da toplamda 15 bin 381 kişiye iftar ve sahur yemeği ikram edildi.

Ayrıca, 6 farklı ülkedeki 28 yetimhanede de bin 940 çocuğa Ramazan boyunca iftar ve sahur programı düzenlendi.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar hediye eden İHH, bu yıl da Türkiye’de ve yurt dışında 58 bin 748 çocuğa bayramlık elbiseler hediye etti.

İHH, Ramazan çalışmaları kapsamında ayrıca, Türkiye’de 7 bin 915 çocuğa “Ramazan Çocuk Paketi” ulaştırdı.

bayramlik.jpg

Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği, ekmek ve giyim eşyası dağıtımları

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, bu yılki Ramazan çalışmaları kapsamında da Suriye’de yardım faaliyetleri gerçekleştirdi. Suriye’de Ramazan boyunca 1 milyon 493 bin 311 kişiye iftar yemeği verilirken, 900 bin 480 paket de ekmek dağıtıldı. Ekmek dağıtımlarından, 34 bin 631 kişi istifade etti. Öte yandan, 144 bin 72 kişiye de 432 bin 218 adet muhtelif giyim eşyası ulaştırıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu tarafından imzalandı.
Yetim
21.03.2024
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024