İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH Ramazan’da da Myanmarlı Müslümanların yanında
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, 2014 Ramazan organizasyonu kapsamında, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın Arakan ve Meiktila bölgelerinde Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarında yardım malzemesi dağıtımı yapmak için bölgeye gitti.
Myanmar 25.06.2014

Budist Myanmar yönetiminin gereken adımları atmamasından dolayı Budist fanatiklerin katliamlarına maruz kalan Myanmarlı Müslümanlar, kurulan kamplarda, yiyecek eksikliği, barınma sorunları, bulaşıcı hastalıklar gibi sorunlarla baş etmeye çalışıyorlar. Bu kamplarda bulunan Müslümanlar yardımlarla geçiniyor.

Dünyanın her yerinden Müslümanlar Arakanda kamplarda kalan Müslümanlara çeşitli yardımlar yapıyor ancak buradaki yardımın etkili olması; yardımın düzenli, çeşitli ve devamlı olmasından geçiyor. Myanmar’a en çok yardım götüren kuruluş olan İHH’nın ekipleri de yardımlarını kamplarda düzenli ve kapsamlı bir şekilde yapıyor.

Zekat bağışı için tıklayınız

Kumanya bağışı için tıklayınız

Yetimlere bayramlık bağışı için tıklayız

Çocuk paketi bağışı için tıklayınız

18 yıldır Arakanlılara yardımlarını sürdüren ve bölgede elde ettiği tecrübeyle her geçen gün faaliyet alanlarını genişleten İHH, 2014 Ramazan organizasyonu kapsamında Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarında yardım malzemesi dağıtımı yapmak için Myanmar’a gitti.

 

Myanmarlı fanatik Budistler tarafından büyük katliamlara maruz kalan ve evlerini terk ederek kamplarda yaşamlarını devam ettiren Arakanlılara yönelik İHH ekipleri tarafından yaklaşık 7 bin 900 aileye Ramazan kumanyası dağıtımı yapıldı.

DbaiManzi, Ohm DawFiyi North, Ohm DawFiyi South ve Sdamati kampı olmak üzere bölgede irili ufaklı dört kamp bulunuyor. Bölgeden alınan son bilgilere göre şuan bölgede herhangi bir sorun gözükmemekle birlikte Budistler ve Müslümanlar arasındaki gerginlik üst seviyede.

Kamp bölgesinde gözlem ve teftiş yaparken 3 mescidin hasır ihtiyacı olduğunu ve çatılarının aktığını tespit eden İHH ekipleri, partner kuruluşumuz aracılığı ile bu 3 mescidi de tamir ettirdi.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Siirt’te ihtiyaç sahibi 3, Eskişehir’de ise 1 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı. Yenilenen evler, ailelere teslim edildi.
04.07.2025
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025