İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH Ramazan’da da Myanmarlı Müslümanların yanında
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, 2014 Ramazan organizasyonu kapsamında, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın Arakan ve Meiktila bölgelerinde Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarında yardım malzemesi dağıtımı yapmak için bölgeye gitti.
Myanmar 25.06.2014

Budist Myanmar yönetiminin gereken adımları atmamasından dolayı Budist fanatiklerin katliamlarına maruz kalan Myanmarlı Müslümanlar, kurulan kamplarda, yiyecek eksikliği, barınma sorunları, bulaşıcı hastalıklar gibi sorunlarla baş etmeye çalışıyorlar. Bu kamplarda bulunan Müslümanlar yardımlarla geçiniyor.

Dünyanın her yerinden Müslümanlar Arakanda kamplarda kalan Müslümanlara çeşitli yardımlar yapıyor ancak buradaki yardımın etkili olması; yardımın düzenli, çeşitli ve devamlı olmasından geçiyor. Myanmar’a en çok yardım götüren kuruluş olan İHH’nın ekipleri de yardımlarını kamplarda düzenli ve kapsamlı bir şekilde yapıyor.

Zekat bağışı için tıklayınız

Kumanya bağışı için tıklayınız

Yetimlere bayramlık bağışı için tıklayız

Çocuk paketi bağışı için tıklayınız

18 yıldır Arakanlılara yardımlarını sürdüren ve bölgede elde ettiği tecrübeyle her geçen gün faaliyet alanlarını genişleten İHH, 2014 Ramazan organizasyonu kapsamında Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarında yardım malzemesi dağıtımı yapmak için Myanmar’a gitti.

 

Myanmarlı fanatik Budistler tarafından büyük katliamlara maruz kalan ve evlerini terk ederek kamplarda yaşamlarını devam ettiren Arakanlılara yönelik İHH ekipleri tarafından yaklaşık 7 bin 900 aileye Ramazan kumanyası dağıtımı yapıldı.

DbaiManzi, Ohm DawFiyi North, Ohm DawFiyi South ve Sdamati kampı olmak üzere bölgede irili ufaklı dört kamp bulunuyor. Bölgeden alınan son bilgilere göre şuan bölgede herhangi bir sorun gözükmemekle birlikte Budistler ve Müslümanlar arasındaki gerginlik üst seviyede.

Kamp bölgesinde gözlem ve teftiş yaparken 3 mescidin hasır ihtiyacı olduğunu ve çatılarının aktığını tespit eden İHH ekipleri, partner kuruluşumuz aracılığı ile bu 3 mescidi de tamir ettirdi.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025