İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Ramazan’da yetimlerin yüzünü güldürdü
İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan çalışmaları kapsamında dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde yetimlerle bir araya geldi.
26.07.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan çalışmaları kapsamında dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde yetimlerle bir araya geldi. 

Bayramlık kıyafet, çocuk kumanyası dağıtımları, yetimhane açılışları gibi ayni yardımlarla çocukların yüzünü güldüren İHH, ayrıca bu yıl ilk defa kutlanan Dünya Yetimler Günü dolayısıyla 81 ilde yetimlere yönelik organizasyonlar gerçekleştirdi.


 

Dünya Yetimler Günü coşkusu

İHH’nın girişimleriyle her yıl Ramazan aynın 15’i olarak ilan edilen Dünya Yetimler Günü’nde Türkiye’nin dört bir yanında hayırseverler yetim çocuklarla iftar sofralarında bir araya geldi.

Türkiye’de 81 ilde 824 belediyede yetim çocuklar ve ailelerine iftar yemeği verildi. Antalya’da gerçekleştirilen iftar yemeğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

İstanbul’da ise İHH ve Esenler Belediye Başkanlığı ortaklığıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına Türkiye ile birlikte 10 ülkeden 33 yetim çocuğun yanı sıra çok sayıda bakan ve milletvekilinin aralarında bulunduğu 6 bin kişi katıldı.

İHH’nın talebi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından aynı hafta Cuma hutbelerinde de dünya yetimleri konuşuldu. Dünya Yetimler Günü’nden bir gün önce Türkiye’deki 85.000 camide okunan hutbelerde “yetim çocuklar ve sorumluluklarımız” konusuna yer verildi.
 

Bayramlıklar İHH’dan

İHH’nın Ramazan çalışmaları kapsamında bir çok ülkede yetim çocuklara çeşitli ayni yardımlar da ulaştırıldı. Mısır, Lübnan, Yemen, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Sri Lanka, Suriye, Afganistan, Uganda ve Türkiye’de toplam 18.251 yetim çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Ayrıca Türkiye’de yetim çalışması yapılan 61 ilde 10.000 yetime Ramazan Çocuk Kumanyası dağıtımı yapıldı.


 

Pakistan ve Burkina Faso’ya yeni yetim kompleksi

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da dünyanın dört bir yanını ziyaret eden İHH ekipleri ayni yardımların yanı sıra Pakistan ve Burkina Faso’da yetimhane açılışları gerçekleştirdi.

Türkiye’den İHH yetkilisi ve gönüllülerden oluşan bir heyet Pakistan’ı ziyaret ederek Haripur bölgesinde inşası tamamlanan Dar’ul Erkam Yetimhanesi’nin açılışını yaptı. 5 ila 12 yaşında 250 çocuğa ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olan 2 katlı yetimhane, mutfak, tuvaletler, yemekhane, ofis, oyun odası, klinik, tv odası gibi çocukların ihtiyaç duyabileceği çeşitli birimlerden oluşuyor.

Ramazan çalışmaları kapsamında yardım faaliyetleri gerçekleştirmek üzere Burkina Faso’yu ziyaret eden bir diğer İHH ekibi ise burada Şifa Eğitim Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirdi. Titao bölgesinde inşa edilen Eğitim Kompleksi içerisinde 60 kişilik yetimhane, 180 öğrenci kapasiteli okul, yemekhane ve idari bina bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024