İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan sel mağduru Jakarta hakkında tespit raporu
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri geçen hafta selin vurduğu Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya ulaştı ve pek çok insanı etkileyen felaket hakkında rapor hazırladı.
Endonezya, GüneyAsya 23.01.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı Sel Felaketi Tespit Raporu:

Jakarta Sel Altında

16.01.13 tarihinde başlayan ve aralıksız 2 gün devam eden yoğun yağmurlarda Jakarta geneli etkilendi. Özellikle Jakarta’nin güney ve batı kesimleri en çok etkilenen bölgeler oldu. Bu bölgelerde su yüksekliği 30 cm ile 6 metre arasında değişti. Yağmurların üzerinden 3 gün geçmesine rağmen hala suyun çekilmemiş olması deniz seviyesine yakın olan bölgelerde yaşayanlara büyük sıkıntılar oluşturuyor. Aileler; camiler, çatılar ve su seviyesinden yüksek yerlerde yaşam mücadelesi veriyor.

[videoGaleri-309]

Günlerdir devam eden sel baskınında ölü sayısı resmi makamlara dayandırılarak 7’si elektrik akımından olmak üzere 20 olarak veriliyor. Suların çekilmesiyle net rakamların ortaya çıkacağı öngörülüyor. Su baskınları olan bölgelerde suyun çekilmesinin ardından salgın hastalıkların baş göstermesinden korkulurken sivil toplum kuruluşları gerekli önlemlerin alınmadığını ve resmi makamların 27 Ocak tarihine kadar acil yardım çalışmalarına izin verdiğini ifade ediyorlar.

Sel bölgelerinde henüz ihtiyacı görmek bir yana evlerinde mahsur kalanlara dahi her hangi bir yardım ulaştırılmamış olması da ileriki günlerde açlık ve salgınların ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Yerel yardım kuruluşları ise sel felaketi karşısında yeterli olamamanın yanında hala uluslararası yardım çağrısı yapılmaması ve yaşanan felaket karşısında olağanüstü durum ilan edilmemesini ifade edemediklerini ekliyorlar.

PKPU 7 bölgede acil yardım çalışmaları yapıyor. Genel anlamda acil olarak bebek maması ve bezi, kadın pedi, su ve sıcak yemek üzerinde taleplerde bulundular. Resmi makamların bu konularda yeterince yardımda bulunmayışı ve birçok bölgeye dahi henüz ulaşılamamış olması ileriki günlerdeki durumu kötüleştirecek. PKPU tarafından kullanılan botlarla ulaşılan bölgelerde insanlara acil yardım ulaştırılıyor. Ayrıca ulaşım aracı olarak hastalar sağlık merkezlerine zor durumda kalanları da güvenli bölgelere nakletmek için kullanıyorlar. 2 bölgede sıcak yemek dağıtımı için acılan mutfaklarda pişirilen yemekler dağıtılıyor. Paket olarak hazırlanan atıştırmalar da acil yardım yapılan bölgelerde dağıtılıyor.



[galeri-1731]
 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’nın Gazze’ye yönelik sağlık alanındaki yardımları sürüyor
İHH’nın Gazze’ye yönelik sağlık alanındaki yardımları sürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de sağlık alanında çok sayıda yardım çalışmasında bulundu. Vakıf tarafından Gazze’ye tıbbi yatak, tekerlekli sandalye ve tıbbi cihazlar başta olmak üzere birçok farklı kalemde ekipman ulaştırıldı. İHH’nın Gazze’ye gönderdiği 12 ambulans da hizmet vermeye devam ediyor.
07.01.2025
İHH, 4 binden fazla Lübnanlı aileye destek ulaştırdı
İHH, 4 binden fazla Lübnanlı aileye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail saldırılarının büyük yıkımlara sebep olduğu Lübnan'daki kış yardımları kapsamında, 4 binden fazla aileye insani yardımda bulundu.
20.12.2024
İHH Suriye’ye 60 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdi
İHH Suriye’ye 60 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’de 27 Kasım’dan bu yana yürütülen yardım çalışmaları kapsamında ülkeye 60 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderildi. Ayrıca 800 bin adet ekmek, 10 binlerce acil gıda paketi ve kışlık malzeme dağıtıldı.
12.12.2024