İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Arnavutluk’taki afetzedelere yardım
Balkanları etkisi altına alan şiddetli yağışlar, Arnavutluk’ta sel felaketine sebep oldu. Son yüzyılın en şiddetli sel felaketiyle mücadele eden Arnavutluk’ta 6 bölge selden etkilenirken, 3 bölge afet
Arnavutluk, Balkanlar 06.12.2010

Arnavutluk’ta yaşanan sel felaketi en fazla İşkodra şehrini etkiledi. İşkodra’da 13 bin 950 hektar arazi sular altında kalırken 4 bin 597 evin içine bir metreden fazla su girdi. Ayrıca 2 bin 561 ev tamamen sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketinin ardından yaklaşık 15 bin insan sel bölgesinden tahliye edildi. Son yüzyılın en şiddetli yağışlarını yaşayan Arnavutluk’ta Dures, Fuş Kuruja, Korça ve Bulgize bölgelerinde de binlerce aile sel sularından etkilenirken, binlerce hektar arazi sular altında kaldı.

Arnavutluk’ta yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye ulaşan ilk yardım kuruluşu olan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, selin en fazla etkilediği İşkodra bölgesinde kurulan kriz merkezini ziyaret etti. Burada İşkodra valisi Macit Cungu ile görüşen İHH ekipleri, validen gerekli bilgileri aldılar. Yapılan görüşmenin ardından İHH ekipleri, Arnavutlukta bulunan partner kuruluşumuz ALSAR Vakfı aracılığıyla başkent Tiran’da 10 ton kumanya ve temiz içme suyu hazırladılar.

Hazırlanan malzemeler sel bölgelerinde 1000 aileye dağıtıldı.

Ekipler, yardım çalışmalarına devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025