İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan 5 kıtada 45 bin 509 hisse kurban kesimi
İHH İnsani Yardım Vakfı 22 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 5 kıtada 93 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. İHH, bayramın ilk günü itibariyle 45 bin 509 hisse kurbanı yaklaşık 1 milyon 600 bin ihtiyaç sahibine dağıtmaya başladı.
04.10.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı 22 yılın verdiği güvenle bu yıl kurban organizasyonunu yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 5 kıtada 93 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. İHH, bayram boyunca 45 bin 509 hisse kurbanı yaklaşık 1 milyon 600 bin ihtiyaç sahibine dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 kıtada 93 ülke ve bölgede kurban kesimlerini tamamladı. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplamda 45 bin 509 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam ediyor. Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları vb. birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılıyor.

Ağırlıklı olarak Suriye, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Patani, Myanmar, Moro, Pakistan, Afganistan, Çad ile Somali gibi kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldı. İHH ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini tamamladı.


Suriyeli mültecilere kurban eti
Vakfın bu yılki kurban kampanyasında önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye, Lübnan, Ürdün mülteci kampları ile Suriye içerisinde Şam, Halep, Hama, İdlib, Lazkiye, Deirezzor ve diğer şehirlerdeki mülteci kamplarında kesilen 3 bin 205 hisse kurban, yaklaşık olarak 115 bin 380 civarında ihtiyaç sahibi Suriyeli mültecilere dağıtıldı.



Filistin’e ve Gazze’ye özel önem
İHH ekipleri, Filistinli ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. İHH ekipleri, abluka altında yaşayan Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine toplamda 6 bin 589 hisse kurban kesimi yaparak 237 bin 204 ihtiyaç sahibine dağıttı.
 

Yoksulluğun kıtası Afrika
İHH ekipleri, Afrika’da da yoğun bir kurban çalışması yürütüyor. Afraika’da çok sayıda su kuyusu ve katarak ameliyatları projesi yürüten İHH, bu sene ihtiyaç duyulan bir çok ülkede kurban çalışması yaptı. Nijer, Somali, Mali, Gana, Sudan(Darfur, Hartum, Eritreli mülteciler), Etiyopya(AddisAbaba, Ogedan), Çad(Orta Afrikalı mülteciler), Burkina Faso, Tanzanya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Burundi, Cibuti, Kamerun(Orta Afrikalı mülteciler), Bolivya, Lesotho, Mozambik, Swaziland, Zimbabve, Gambiya, Gana, Kenya, Malavi, Mali, Moritanya, Nijer, Raunda, Sierre Leone, Uganda gibi ülkelerde kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 

Arakan unutulmadı
Uzak Asya’nın İslam toprakları büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde kurban kesimi Kurban Bayramı’nın üçüncü günü başladı. İHH ekipleri, bu bölgelerde daha önce selden dolayı zarar gören bazı noktalarda yardım faaliyetleri yürütmüştü. İHH ekipleri, Arakan’da toplamda 2 bin 485 hisse kurban keserek yoksul ailelere kurban eti dağıtımı yaptı.
 

Pakistan ve Afganistan unutulmadı
Pakistan’da ise ağırlıklı olarak mültecilerin bulunduğu bölgelerde kurban kesimi yapıldı. Pakistan’da kurbanlar bayramın üçüncü günü kesilmeye ve dağıtılmaya başlandı. İHH ekipleri, bu bölgede daha önce selden zarar gören ihtiyaç sahiplerine yardım faaliyetinde bulunmuştu. Ekipler, aynı zaman da Afganistan’da da belli sayıda kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.


Srilanka’da Müslümanlarla kucaklaşma
Güney Asya’nın fakir ülkesi 2 milyonluk Srilanka’nın nüfusunun yüzde 8’ini Müslümanlar oluşturuyor. İHH ekipleri, Srilanka’da belirli sayıda kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.


Balkanlar’da bayram sevinci
İHH ekipleri, Balkanlara da çalışmalarına devam etti. Makedonya, Arnavutluk, Sancak, Kosova’da kurban çalışması yapıldı. Balkanlarda farklı ülke ve bölgelerde toplamda bin 627 hisse kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.


Hüznün bölgesi Patani’de “kurban” sevinci
İHH İnsani Yardım Vakfı, Patani bölgesinde kestiği 110 büyükbaş hayvanın etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2014 Kurban Organizasyonu kapsamında vakıf personeli ve gönüllülerden oluşan bir ekiple yoksul Müslüman Malayların yaşadığı Tayland'ın Patani bölgesine de gitti.

İHH ekibi, Patani'nin kırsal kesimde bulunan bölgede kesilen 110 büyükbaş hayvanın etlerini yoksul ailelere teslim etti.

Hatırlanmış olmanın mutluluğunu yaşayan Müslüman Malaylar, İHH ekibine teşekkür ederek poşet içine konulan etlerini alarak evlerine gitti.


İmkansızlıklar ülkesi Nepal’i unutmadık
Kurban bayramını Türkiye’den iki gün sonra kutlayan Nepal'de İHH İnsani Yardım Vakfı, 940 hayırseverin kurban bağışlarıyla satın alınan 120 büyükbaş hayvanın etlerini Müslüman kardeşlerine ulaştırdı. Nepal'deki yaklaşık 1 milyon 200 bin Müslümanın yüzde 95'nin yaşadığı Biratnagar'da, gerçekleştirilen kesimlerde kurbanlar, titiz çalışmaları sonucu ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.


OAC'lı mültecilerin kurban sevinci
Hayırseverlerin İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla bağışladığı kurbanlar, Orta Afrika ülkesi Kamerun'da yaklaşık 10 bin kişinin yüzünü güldürdü.

Kurban çalışmaları kapsamında Kamerun’a giden İHH, Atlas Okyanusu kıyısında yer alan ülkenin ticari başkenti Douala'daki mezbahalarda kesilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

İHH, hayırseverin bağışladığı kurbanları, Kamerun'un başkenti Yaounde'de ve Douala'da başta Orta Afrika Cumhuriyeti'nden kaçarak buraya sığınmış mültecilere, yetimlere ve gerek kent merkezindeki gerek köylerdeki ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin kişiye ulaştırdı.
 


5 kıtada 93 ülke ve bölgede kurban organizasyonu
İHH ekipleri dünyanın birçok noktasına bayram öncesi ulaşarak kurban çalışmalarına başladı. Kurban Bayramı’yla birlikte şu ülkelerde ve bölgelerde kurban çalışmaları yoğun bir şekilde yürütüldü; Abhazya, Acara, Açe, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan(Çeçen mülteciler), Bangladeş(Arakanlı mülteciler), Bolivya, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Cibuti, Çad (Orta Afrikalı mülteciler), Çeçenistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Doğu Türkistan, Ekvador, Etiyopya(AddisAbaba, Ogedan), Filipinler– Moro, Filistin(Gazze), Gambiya, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hindistan(Jammu ve Keşmir, Assam, Kerala), Irak, İran, Kamboçya, Kamerun(Orta Afrikalı mülteciler), Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Kuzey Irak, Lesotho, Lübnan(Filistinli mülteciler, Suriyeli mülteciler), Makedonya, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Nepal, Nijer, Özbekistan, Pakistan(Azad Keşmir), Romanya, Ruanda, Rusya(Moskova, Tumen, Omsk, Tümen, Kamerova, NijniyNoviGorod, Penza, Kamenka), Sırbistan(Sancak, Preşova), Sierra Leone, Somali, SriLanka, Sudan(Darfur, Hartum, Eritreli mülteciler), Suriye, Swaziland, Tacikistan, Tanzanya, Tayland – Patani, Tunus, Bosna-Hersek, Uganda, Ürdün(Filistinli mülteciler, Suriyeli mülteciler) Vietnam, Yemen (Somalili mülteciler), Zimbabve.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024