İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Şam'da insani diplomasiyi sürdürüyor
Suriye'de tutulan gazeteci Cüneyt Ünal'ın 2 ay sonraki ilk fotoğrafı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 27.10.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye’de bir dizi insani diplomasi çabası sürdürüyoruz. Son 1 haftadır yoğunlaşan girişimlerle ilgili İHH Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı.

KAMUOYUNA;


İHH İnsani Yardım Vakfı kurulduğu günden bu yana savaş, çatışma vb kriz ortamlarında sivillerin korunması ve kurtarılması için çalışma yürütmektedir. Bu çerçevede aralarında iki gazetecinin de bulunduğu çeşitli ülkelerden farklı tarafların elinde bulunan sivillerin kurtarılması için de insani diplomasi yürütmektedir.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Avukat F.Bülent Yıldırım, uluslar arası ilişkilerden sorumlu yöneticimiz İzzet Şahin ve yine vakıf görevlimiz Dilaver Kutluay’dan oluşan heyet yaklaşık 1 haftadır Şam’da yoğun bir çaba içerisinde diplomatik temaslarda bulunmaktadır.

Suriye’de devam eden insani krizde birçok sivil hapis tutulmaktadır. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu tutulan siviller arasında bölgeye haber yapmak amaçlı giden ve 21 Ağustos 2012 tarihinde tutulan Cüneyt Ünal ve Bashar Fahmi Amin Kadumi de bulunmaktadır.

Yürütülen çaba insani diplomasi faaliyeti çerçevesinde haber alınamayan sivillerden haber almak ve nihayetinde başta kadın ve çocuklar olmak üzere serbest bırakılmalarını sağlamaktır.

Bu çabalar sonucunda Şam’da hapishanede tutulan kadın ve çocukların da içinde bulunduğu bir grup hapishanede ziyaret edilmiştir. Ayrıca gazeteci Cüneyt Ünal’a ulaşılmış ve görüntüler elde edilmiştir. Serbest bırakılması için çabalar devam etmektedir. Gazeteci Bashar Fahmi Amin Kadumi ile ilgili durumunun tespiti için çalışmalar devam etmektedir. Yürütülen insani diplomasi faaliyetlerinin bir bayram sevincine dönüşerek sonuçlanması dua ve temennisi ile kamuoyuna duyururuz.



 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023