İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Sancak’ta 254 yetime umut oldu
“Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Sırbistan’ın Sancak bölgesine giden İHH ekipleri, yetimlere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Sancak 17.05.2016

İHH tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Müslümanların baskı altında yaşadığı Sırbistan’ın Sancak bölgesine giden ekipler, yetimlere yönelik birçok proje ve yardım çalışmalarını nihayete erdirdi.

Ekipler, İHH’nın Sancak’ta bakımını üstlendiği 254 yetim çocuk ile kamp alanında buluşarak Sancak İzci Kulübü organizasyonunda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi..

Etkinliğin ardından ekipler, büyükbaş adak ve akika kurbanlarını keserek tüm yetimlerin faydalanabileceği şekilde paylaştırdı.

İHH ekipleri daha sonra “Yetim Ailelerini Kalkındırma Projeleri” kapsamında yetim ailesi için inşa edilen evi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Novi Pazar şehrinde inşa edilen evde Ramazan ayından itibaren bir yetim ailesi ikamet edecek.

Farklı şehirlerde yetimlere destek

Ekipler ayrıca Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje, Vova Varos ve Priboj şehirlerinde 150 yetim ailesine bakliyat ve kuru gıdalardan oluşan 1 aylık kumanya paketleri ulaştırdı. Sjenica şehrindeki Vrhsenica kasabasında yaşayan Eminovic ailesine misafir olan İHH ekipleri, geçimini hayvancılıkla sağlayan kasabada maddi olarak zor durumda bulunan Eminovic ailesine 2 adet sağmal inek yardımında bulundu.

Çalışmalar kapsamında Sancak’ın Sırbistan’da bulunan bölgesinde yaşayan 50 ihtiyaç sahibi yetim ailesine de çamaşır makinesi, buzdolabı ve fırından oluşan beyaz eşya yardımları ulaştırıldı.

Ekiplerimiz son olarak Sancak’ın Karadağ’da kalan bölgesinde 30 yetim ailesine 1 aylık kumanya ile Bizim Çocuklar'ın destek verdiği ve bölgedeki ihtiyaçlara göre hazırlanan 10 bin adet ilmihal kitabını ulaştırdı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024