İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Libya’ya doktor gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Libya’da yaşanan çatışmaların artması üzerine bölgeye 3 doktor gönderdi. Doktorlar bugün İHH’nın Bingazi’de bulunan ekiplerine katılacaklar. Doktorlar öncelikli olarak bombala
Afrika 03.03.2011

Vakfımız Libya’daki acil yardım çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. İki gruba ayrılan ekiplerden biri Libya-Tunus sınırının sıfır noktasında yardım çalışmaları yürütürken diğer ekibimiz ise isyanın başladığı Bingazi kentinde çalışmalarına devam ediyor.

Bölgede çatışmaların artması üzerine İHH İnsani Yardım Vakfı, Libya’ya 3 doktor gönderdi. Doktorlar bugün Mısır üzerinden Libya’ya girerek Bingazi’de bulunan ekiplerimize katılacak. Doktorlar öncelikli olarak bombalanan Brega şehrinden, hastane olmadığı için, Bingazi’ye getirilecek olan yaralılara müdahale edecek. Daha sonra bölgede sağlık taraması yapacak olan doktorlar bölgedeki çalışmalarına devam edecekler. Doktorlarla birlikte Mısır’dan Libya’ya bir kamyon süt tozu ve bebek maması getirecek olan İHH ekipleri hızlı bir şekilde dağıtımlara başlayacak.

Bingazi’de bulunan İHH ekipleri de acil yardım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler son olarak bir Türk şantiyesine sığınan çoğu Afrikalı bin işçiye gıda dağıtımı yaptılar. Ayrıca 50 yetime kıyafet dağıtan ekipler Bingazi’nin Dar Yunus mahallesindeki çok fakir durumda bulunan 100 aileye nakdi yardımda bulundular.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025