İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gezici Aşevi yoluna devam ediyor
Gezici aşevi tırımız Bingöl’de bin 500 kişiye iftar yemeği verdi. İhtiyaç sahibi ailelere de kumanya dağıtımı yapıldı. Aşevinin bir sonraki durağı Siirt ve Diyarbakır olacak.
Türkiye 21.08.2010

İHH Gezici Aşevi tırı yoluna devam ediyor. Aşevinin Sinop, Samsun, Çorum, Tokat, Sivas, Erzincan, Van ve Tatvan’dan sonraki durağı Bingöl oldu.

Belediye İftar Çadırı’nda kurulan aşevinde bin 500 kişiye iftar yemeği verildi. İftardan önce ihtiyaç sahibi ailelere kumanya paketleri dağıtıldı.

Toplu iftar yemeğine ilin yerel yöneticileri de katıldı.

Pilav, kavurma, tatlı, su ve ekmekten oluşan menü çadıra gelen vatandaşlara ikram edildi.

Yardım faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Bolat, Gezici aşevi ile birlikte Bingöl’e geldiğini belirterek, “Ramazan ayı münasebetiyle Gezici Aşevi’nin Bingöl durağındayız. Belediye İftar Çadırı’nda Bingöl’de bin 500 kişiye iftar verdik. İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın 110 ülkesinde çalışma ve projesi bulunan bir vakıf. 18 yıllık bir geçmişi olan bir kurumuz. Bugünkü durağımız Bingöl’dü. Buradan sonra İnşallah Siirt ve Pazar günü de Diyarbakır’da olacağız” dedi.

İHH, Gezici Aşevi tırıyla 26 ilde toplam 65 bin insana iftar yemeği verecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024