İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Obama’nın uyarısına açıklama
ABD Başkanı Barack Obama’nın Kanada’da görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Mavi Marmara için istediğiniz uluslararası soruşturma sizin zararınıza olabilir. Gemidekiler suçlanabilir. Türkiye bu talebi
Filistin, GüneyAmerika, Ortadoğu, Türkiye 06.07.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, Obama’nın bu uyarısıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Suçlu taraf İsrail’dir. Biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. İsrail’in iftira dosyalarından korkmuyoruz” denildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
İHH İnsani Yardım Vakfı, uluslar arası bir soruşturmanın yapılması konusunda ısrarcı tavrını sürdürmektedir, sürdürecektir. İsrail’in kendisini aklamak ve olayın boyutunu başka yönlere çekmek için gemide bulunan yolcular için hazırladığı iftira dosyalarından çekinmiyoruz.

İsrail, uluslar arası sularda Mavi Marmara gemisine kanlı bir baskın yaparak 9 masum insanı öldürmüştür. Suçlu taraf İsrail’dir. Tamamen insani yardım amacıyla yola çıkan sivil insanlara yapılan bu saldırı, tüm dünyada kınanmıştır.
Biz İHH olarak uluslar arası hukuk önünde İsrail’in hesap vermesini istiyoruz.  Bu işin takipçisi olacağız. Kurulacak uluslararası bir komisyon tarafından yürütülecek olan bir soruşturmadan hiçbir çekincemiz yok. Herkes belgelerini ortaya koysun. İsrail, eğer suçsuz olduğuna inanıyorsa bu soruşturmadan kaçmamalıdır.

Gemideki insanları ne ile suçlayacaklar? Uluslararası sularda saldırıya uğrayan insanlar, nefsi müdafaada bulunmuşlardır.
İsrail, uluslar arası hukuka göre zaten suçlu durumundadır. Türkiye’den de kendi vatandaşlarının haklarını koruma adına bu soruşturma talebinden vazgeçmemesini temenni ediyoruz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024