İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Obama’nın uyarısına açıklama
ABD Başkanı Barack Obama’nın Kanada’da görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Mavi Marmara için istediğiniz uluslararası soruşturma sizin zararınıza olabilir. Gemidekiler suçlanabilir. Türkiye bu talebi
Filistin, GüneyAmerika, Ortadoğu, Türkiye 06.07.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, Obama’nın bu uyarısıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Suçlu taraf İsrail’dir. Biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. İsrail’in iftira dosyalarından korkmuyoruz” denildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
İHH İnsani Yardım Vakfı, uluslar arası bir soruşturmanın yapılması konusunda ısrarcı tavrını sürdürmektedir, sürdürecektir. İsrail’in kendisini aklamak ve olayın boyutunu başka yönlere çekmek için gemide bulunan yolcular için hazırladığı iftira dosyalarından çekinmiyoruz.

İsrail, uluslar arası sularda Mavi Marmara gemisine kanlı bir baskın yaparak 9 masum insanı öldürmüştür. Suçlu taraf İsrail’dir. Tamamen insani yardım amacıyla yola çıkan sivil insanlara yapılan bu saldırı, tüm dünyada kınanmıştır.
Biz İHH olarak uluslar arası hukuk önünde İsrail’in hesap vermesini istiyoruz.  Bu işin takipçisi olacağız. Kurulacak uluslararası bir komisyon tarafından yürütülecek olan bir soruşturmadan hiçbir çekincemiz yok. Herkes belgelerini ortaya koysun. İsrail, eğer suçsuz olduğuna inanıyorsa bu soruşturmadan kaçmamalıdır.

Gemideki insanları ne ile suçlayacaklar? Uluslararası sularda saldırıya uğrayan insanlar, nefsi müdafaada bulunmuşlardır.
İsrail, uluslar arası hukuka göre zaten suçlu durumundadır. Türkiye’den de kendi vatandaşlarının haklarını koruma adına bu soruşturma talebinden vazgeçmemesini temenni ediyoruz.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Siirt’te ihtiyaç sahibi 3, Eskişehir’de ise 1 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı. Yenilenen evler, ailelere teslim edildi.
04.07.2025
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025