İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Sudan'da iftar verdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan'ın başkenti Hartum'daki ihtiyaç sahipleri ve yetimlere yönelik programları kapsamında, Ebubekir Hafızlık Medresesi'nde bin 200 kişilik iftar düzenledi.
Sudan 01.06.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı iyilik kervanı, her yıl olduğu gibi bu Ramazan da dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı. Ramazan 2017 çalışmaları kapsamında Sudan’a giden İHH ekipleri, başkent Hartum’da bin 200 kişiye iftar verdi. Türkiye'den gelen ekipler, iftar programının ardından yetimlere hediyeler dağıttı.

Medrese sorumlusu Hüseyin İbrahim, iftar organizasyonuyla çocukların mutlu olduğunu belirterek, "Tıpkı bu Kur'an Kursu’nda olduğu gibi sizden gelecek yardımları bekleyen nice insanımız var. Bizim gönlümüzde Türkiye ayrıdır. Hiçbir zaman da bizi yalnız bırakmamıştır. Bize İslam kardeşliğini, paylaşmayı ve şefkati birebir gösterdiniz" ifadelerini kullandı.

_ny_1355.jpg

"Yardımlarımızdan 20 bin Sudanlı faydalanacak”

İHH Sudan Sorumlusu Fethullah Kirenci, ülkenin üç farklı bölgesindeki çalışmalara yoğunlaştıklarını aktararak, "Ramazan boyunca Türkiye'den altı ekibimiz burada olacak. Bunlar Hartum, Kesele ve Darfur'daki İHH çalışmalarına katılacak. Amacımız Sudan'da bulunan yetim, mazlum ve yardıma muhtaç kardeşlerimizle Türkiye'den gelen vakıf gönüllülerimizi bir araya getirmek" diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca, İHH çalışmalarından 20 bine yakın insanın faydalanacağını aktaran Kirenci, Hartum'da bin 80, Kesele'de 710 ve Darfur'da 2 bin 380 kumanya paketi dağıtılacağını söyledi.

Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için özen gösterdiklerinin altını çizen Kirenci, "2006 yılından beri Sudan'da insani yardım çalışmalarına devam İHH, bu Ramazanda çalışmalarını Darfur ve Hartum üzerinde yoğunlaştırdı. Özellikle Darfur bölgesine ayrı bir parantez açmak gerekir. Burada on binlerce yetimimiz bulunuyor. Şu an bir ekibimiz orada. Dağıttıkları kumanyalar ve yaptıkları iftar programıyla insanların yüzünü güldürüyor. Diğer bir ekimiz, ramazan ayı ortalarında Darfur'da olacak" şeklinde konuştu.

_ny_1423.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024