İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Sultanbeyli Temsilciliği açıldı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Sultanbeyli temsilciliği açıldı.
Türkiye 16.11.2014

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Sultanbeyli temsilciliği açıldı.

Bosna Bulvarı'ndaki temsilcilik binasında düzenlenen açılışa, Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve çok sayıda gönüllü ve yardımsever katıldı.

Açılışta konuşan Yıldırım, birçok yerde dernek açtıklarını hatırlatarak, "Burada ilk defa temsilcilik açıyoruz. O nedenle çalışmalarınızla örnek olacaksınız" dedi.

İHH olarak dünyada 50 bin yetime baktıklarını aktaran Yıldırım, dünyada resmi olarak 210 milyon yetim bulunduğunu, bu sayının 400 milyon civarında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Kayıtlara göre 1998-2007 yılları arasında bir milyon çocuğun organlarının satıldığını anlatan Yıldırım, "Müslümanız, sorumluluk sahibiyiz, bu çocuklardan sorumluyuz. Müslümanız, yeryüzünün halifesiyiz, bir dakika bile boş vaktimiz yok. Bir ilçede bir yetimin gözyaşı varsa bundan herkes sorumludur. Sizleri Allah'a emanet ediyorum." diye konuştu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de ilk temsilciliğin ilçeye açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sorumluluğu hep birlikte üstleneceklerini söyledi.

İHH'nın Sultanbeyli temsilciliği, dua okunması ve kurdele kesilmesinin ardından açıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022