İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Suriye sınırındaki mültecilere yardım dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de devam eden olaylar nedeniyle Türkiye sınırına kaçan ve ormanlarda saklanan binlerce insana yardım elini uzattı. 5 kamyon ile birlikte 6 ton gıda ve 500 kilo acil yar
Ortadoğu, Suriye 16.06.2011

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’nin Suriye sınırında, sıfır noktasında yardım dağıttı. Suriye’de devam eden olaylar nedeniyle Türkiye sınırına kaçan ve Türkiye’ye geçmeden, ormanlarda saklanan binlerce insana İHH, yardım elini uzattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, 5 kamyon gıda ve ilacı, Güveççi ve Görentaş köylerinden Suriyelilere ulaştırdı. Çoğunluğunu Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Cis Eş Şuğur beldesinden kaçanların oluşturduğu mülteciler, Türkiye sınırındaki ormanlarda saklanarak Suriye Ordusunun katliamından kaçıyorlar. Ağaçların arasında yaşayan ve en basit insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Suriyelilerin yardım taleplerine İHH kayıtsız kalamadı. İHH ekipleri bölgeye 5 kamyon ile birlikte 6 ton erzak ve 500 kiloya yakın da acil yardım için ilaç gönderdi.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından Suriye vatandaşlarına ulaştırılan yardımlar, sınırda hayatlarını idame ettirmeye çalışan mültecilerin sevgi gösterileri arasında dağıtıldı. Türkiyeli hayırseverlere ve İHH’ya teşekkürlerini ileten Suriyeliler ellerinde hiçbir malzemenin olmadığını ordunun katliamından kurtulmak için her şeylerini geride bıraktıklarını söylediler.

15 gündür Türkiye sınırında bekleyen binlerce insanın şu anda mağdur durumda olduğunu söyleyen İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay ise yaptığı açıklamada; “Burada tam bir trajedi yaşanıyor. Bu insanlar ölüm korkusu ile sadece kaçtılar ve kendilerini sınıra zor attılar. Ellerinde hiçbir şey yok. İçme suları da yok, çocukları için çok acil ihtiyaçları da. Çok zor durumdalar. Barınma büyük problem. Üzerlerine örtecek bir şeyleri yok. Geceleri ise buralar çok soğuk olur. Bu insanlara elbette biz yardım edeceğiz” dedi.

İnsanların katliam korkusu ile buralara geldiklerini söyleyen Atalay; “Bu trajedinin bir an önce durması gerekiyor. Ama bu arada bize gelen, bizden yardım isteyen insanlara da yardımcı olmamız gerekiyor. Bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Onlar şimdi zor durumdalar ve bizim onlara sahip çıkmamız gerekmektedir” diye konuştu. Yardımların birçok güçlükleri aşarak ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldığını ifade eden Atalay; “İnşallah ülkelerindeki sorunlar bir an önce sona erer de bu insanlar kendi evlerine, yurtlarına geri dönerler. Biz ise bu kardeşlerimiz burada olduğu sürece yardım organizasyonuna devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024