İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Suriyeli Sidra’ya göz oldu
Suriye’deki iç savaşta bir gözünü kaybeden minik Sidra, Şanlıurfa İHH Temsilciliğinin desteğiyle suni bir göze kavuştu.
Suriye, Türkiye 11.08.2015

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanlara yardımlar devam ediyor. Yaklaşık 3 yıl önce Esed rejimine ait uçakların bombardımanından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli aileye İHH sahip çıktı. Şanlıurfa’da yaşayan aileye gıda yardımı için giden İHH Şanlıurfa Temsilciliği, bombardıman sırasında bir gözünü kaybeden küçük kızları Sidra’nın tedavisi için harekete geçti. Daha sonra Gaziantep’teki özel bir hastaneye yatırılan Sidra, 8 ay süren tedavinin ardından suni bir göze kavuştu.

 “Dışarı çıkmaktan korkmuyorum”

Çok mutlu olduğunu dile getiren Sidra “Kim bize yardım ettiyse; Allah onlardan razı olsun. Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillah. Allah’tan ne diliyorlarsa, Allah onu onlara versin, tüm isteklerini gerçekleştirsin. Elhamdülillah artık rahat bir şekilde dışarı çıkıp dolaşabiliyorum ve en önemlisi arkadaşlarımla oynayabiliyorum. İnşallah okula da gideceğim. Benim eski halimi bilenler beni görünce onlar da mutlu oluyorlar. Ben eskiden çıkıp arkadaşlarımla oynayamıyordum. Dışarı çıkmaya korkuyordum. Çünkü çocuklar parmaklarıyla benim gözümü birbirlerine gösteriyordu. Ama şimdi serbest bir şekilde dışarı çıkıp oyun oynayabiliyorum. Dışarı çıkmaktan korkmuyorum artık. Çok mutluyum ve sevinçliyim."

İHH çok gayret etti

Baba Muhammed el Ahmet 8 ay önce Türkiye’ye geldiklerini, gıda yardımı için iHH’dan yardım istediklerini belirterek, “Yardımı getiren görevli, kızımın durumunu görünce neden tedavi edilmediğini sordu. İmkânsızlıktan dolayı tedavi yapılamadığını söyledik. Bunun üzerine kızımın tedavisi için elinden geleni yaptı. Allah kendilerinden razı olsun. Biz evimizde otururken kendileri telefonla bizi yönlendirdiler. Kızımın tedavisi için İHH bizden daha çok gayret etti. 8 aydır İHH bu tedaviyi takip ederek Gaziantep’teki doktorlarla görüştü. Elhamdülillah kızım gözlerinin tedavisi başarıyla sonuçlandı. Bizde rahat bir nefes alabildik. Suni ve şeffaf bir göz takıldı” dedi.

“Allah’ım İHH’dan razı ol”

Anne Menal Abdurrehman ise, “Çok sevinçliyim, inanın sevinçten ne diyeceğimi bilmiyorum. Sidra’nın güldüğünü görünce inanamıyor tekrar tekrar bakıyorum ve diyorum ki inşallah bu rüya değildir. Çok şükrediyorum. Allah’ım sana hamd olsun, Allah’ım İHH’dan razı ol. Allahım İHH yetkililerinin ve hayır sahiplerinin tüm muradını ver” dedi.

 


 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024