İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kasırganın vurduğu Filipinlere İHH’dan acil yardım
Geçtiğimiz hafta Filipinlerin güneyindeki Mindanao Adalarını vuran ve Moro eyaletinde felakete yol açan kasırganın ardından bölge halkı yaralarını sarmaya çalışıyor.
Filipinler, GüneyAsya 15.12.2012

Filipinler'de geçtiğimiz hafta yaşanan tropikal yağmurlar sonrasında meydana gelen Pablo kasırgasında 1100 kişi hayatını kaybetmişti.  İHH İnsani Yardım Vakfı felaketin hemen ardından bölgedeki partner kuruluşu aracılığıyla Moro halkına 20 bin Euroluk nakdi yardım gönderdi.

Gönderilen yardımla kasırgadan en çok etkilenen Mindanao Adası'nda yaşayan muhtaç durumdaki halka gıda temin edilecek ve evlerini kaybeden insanlar için geçici barınaklar kurulacak.

Her yıl yaklaşık 20 kasırga ve fırtınanın vurduğu Filipinler’de felaketler sonucu binlerce insan ölüyor. Pablo’nun, ülkeyi bu yıl vuran en şiddetli kasırga olduğu ve ABD’yi geçtiğimiz Ekim’de vuran Sandy kasırgasından daha şiddetli olduğu ifade ediliyor. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde hazırlanan 110 konteynerlik İyilik Gemisi Mersin Limanı'ndan, Sudan'a doğru yola çıktı. Vakfın hazırlamış olduğu 2'inci İyilik Gemisi bin 605 tonluk insani yardım malzemesi barındırıyor.
Mersin
26.04.2025
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından evlerine gidemeyen 2 bin kişiye sıcak çorba dağıttı.
İstanbul
24.04.2025
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kocaeli
18.04.2025