Cox's Bazar'da, İHH'nın ülkedeki partner kuruluşu Bangladeş İslami Yardım Vakfı tarafından organize edilen piknikte yetimler, ekibi çiçeklerle karşıladı.
Piknikte, farklı kategorilerde koşu, halat çekme, kaşıkta bilye tutma, kızlar arasında yürüyerek dikiş dikme, çuval ve kriket yarışmaları yapıldı.
Yetimlerin Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuduğu etkinlikte, yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler sunuldu. Pikniğe katılan 150 çocuğa hijyen kiti verildi.
Etkinlikte konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında, Bangladeş'e ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
Amaçlarının, İHH'nın Bangladeş'te desteklediği 250 yetimle bir araya gelmek olduğunu aktaran Çelik, "Onlarla vakit geçirmek, sevinçlerine ortak olmak, üzüntülerini biraz olsun gidermek için buraya geldik. 150 kadar çocukla piknik yapıyoruz. Çocukların sevinci gözlerinden okunuyor. Türkiye'den buraya paralarını ve dualarını gönderen insanların burada yaptıkları hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak görmüş olduk. Onlara, buradaki yetimler adına tekrar teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Çelik, kimsesiz çocukların istismara açık olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"İHH olarak suistimale açık olan bu kesime sahip çıkmak hem onlar açısından hem de bizim açımızdan çok önemli bir olgu. Dünyada milyarı bulan yetim var. Avrupa merkezli kurumlar daha çok yetimlerle ilgileniyor. İslam dünyası olarak İHH'nın çalışmaları ve çabaları yetim konusunu gündeme getirdi ve onlar da çalışıyor. Dünyada 40 binden fazla yetim İHH tarafından destekleniyor. İnşallah Türkiye'deki Müslümanların yardımıyla bu sayıyı 100 bine çekmek gibi bir hedef var. Çok az bir parayla, 100-150 lira gibi ufak paralarla bu yetimleri sevindirebiliriz."
İHH ekibinin, piknikte çocuklarla oynadığını anlatan Çelik, "Uzun bir aradan sonra ben de çuval oyunu oynadım. Halat çektik. İnsan oyuna girince kendini daha çok çocuksu hissediyor. Onlar da size dokunuyor. Sizinle aynı yarışı yapıyor. Bu oyunlarla kendilerinin daha çok yakınında olduğumuzu hissediyorlar" ifadelerini kullandı. Çelik, İHH'nın Bangladeş'te 10 yıldır faaliyet yürüttüğünü dile getirerek, İHH'nın bölgede yetimhaneler ve su kuyuları açtığını, cami inşa ettirdiğini, kurban eti ile kumanya dağıtımı gerçekleştirdiğini söyledi.
Mehmet Çelik, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Bangladeş'in farklı kentlerinde 6 gün boyunca yetimler için çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.