İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Haiti’de
İHH ekipleri, Haiti depreminin yıldönümünde yeniden bölgeye gitti. İHH ekipleri, ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giysi yardımı yaptı. Sürekli bakımları üstlenilen 53 yetim ziyaret edildi. Gerekli ya
Haiti, Türkiye 25.01.2011

Haiti, 250 binden fazla insanı öldüren, yüzbinlerce insanı da yaralayan deprem felaketinin birinci yıldönümünü anıyor. Yoksul ülke, milyonlarca insanı da evsiz bırakan felaketten sonraki bir yılda, kasırga, sel, kolera ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaşanan şiddet olaylarına da göğüs germek zorunda kaldı. Yeniden inşa faaliyetlerindeki ilerlemeyse hala çok yavaş.

Dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olan Karayipler ülkesi Haiti’de yaşanan 7,0 büyüklüğündeki depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. 3 milyon insanın etkilendiği depremde 250 binden fazla insan hayatını kaybetmişti.

Haiti’yi yerle bir eden depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yaralar henüz sarılamadı. Haiti hükümeti geçen süre içerisinde alt yapı, barınma ve sağlık gibi konularda herhangi bir düzeltmeye gidemedi. Depremde evleri yıkılan 800 bin insan derme çatma mekânlarda yaşıyor, barınma sorunları devam ediyor. Büyük felaket milyonların yaşamını biranda geri dönüşümü olmayacak şekilde değiştirdi. Sayıları yüz binleri bulan yetim çocuklar sorununa bir çözüm bulunamadı.

Haiti, hayalet bir ülke gibi. Deprem sonrasında sağlıksız içme suyu, yetersiz beslenme ve hijyenik olmayan ortamlar sebebiyle ülkede başta kolera olmak gibi bir çok salgın hastalık baş gösterdi. Koleradan 3 bin 759 kişi hayatını kaybetti.

Haiti depreminin hemen ardından bölgeye giderek yardım çalışmalarını başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı depremin birinci yıl dönümünde yeniden Haiti’de.

İHH ekipleri, ihtiyaç sahibi ailelere acil yardım malzemelerini dağıttı. Bazı ailelere nakdi yardımda bulundu. Hastane ve okullara belli miktarlarda bağışlar yapıldı. Ayrıca İHH’nın sürekli bakımı üstlendiği 53 yetim ziyaret edildi. Halleri hatırları soruldu. Başları okşandı. Durumları yerinde görüldü.

İHH ekibinde bulunan doktor Ahmet Altunel ve hemşire Reyhan Altunel yetimleri sağlık taramasından geçirdi. İHH ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024