İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH teşkilatları Kırşehir'de toplandı
İHH İnsani Yardım Vakfı “Genişletilmiş İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Kırşehir'de yapıldı.
Türkiye 29.09.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı “Genişletilmiş İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Kırşehir'de yapıldı.

81 ilden IYD üyeleri ile UDEF temsilcilerinin katıldığı iki gün süren toplantıda İHH, AID, UDEF ve Mülteci Derneği yetkilileri birer sunum gerçekleştirdi.

Kur'an tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İHH Başkanı Bülent Yıldırım gerçekleştirdi.



“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”
Konuşmasına “Allah nasip etti bugünleri gördük” diyerek başlayan Yıldırım, “İnşaallah daha güzel günler göreceğiz. Allah’tan hep istedik en zor olanı nasip etti. Bir yol açalım o yolda herkes gitsin. Birlik beraberlik olsun. Müslüman olarak doğduk, yaşıyoruz ve öyle ölmeyi Allah’tan istiyoruz.” dedi.

Tüm insanlıktan sorumlu olduğumuzun altını çizen Yıldırım, “Çünkü yeryüzü mescittir. Çizilen sınırlar, kişiler kutsal değildir. İyi insan Allah’ı anan insandır. İnsan cennete gitmek ister. Birlik beraberlik kalpleri de bağlar.  En iyi benim, en iyi STK benim derseniz firavunlaşırsınız” diye konuştu.

Kadın kolları ve Genç İHH’nın çalışmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kermeslerde genç kızlarımız çalışmalı. Furkan Savaşı zamanında bir mendil satıcısı kız açtığımız bir kermeste ikide bir gelip kumbaraya 1 lira atıyor, gidiyor, atıyor, gidiyor. Dikkatimi çekmişti. Sonra gelmedi. Onu takip edip bulamadığıma çok pişmanım. İşte biz bu çocukların peşindeyiz. Onların bağışları her şeyden daha değerli.”


İSTANBUL’DA DA TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHH Genel Sekreteri ve Başkan Vekili Yavuz Dede ise, İHH’nın 6-7 yıldır teşkilatlandığını hatırlatarak, “Şu an yaklaşık 50 ilde teşkilatlarımız var. İstanbul’da da teşkilatlanma çalışmalarımız başladı.” müjdesini verdi.
Dede, bu zaman kadar Suriye’ye 3 bin 500 TIR gittiğini, Suriye tarafında 20 kampımız olduğunu, Reyhanlı ve Kilis ofisinde 250 arkadaşımızın Suriye halkı için yardım çalışmasını yürüttüğünü sözlerine ekledi.



SUNUMLAR
Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Av. Uğur Yıldırım, ülkesinde baskı altında kalıp bir şekilde dışarı kaçan insanlara mülteci denildiğini hatırlatarak, “Türkiye'de yabancılara hiçbir şekilde müsaade edilmiyor. Mültecilerin statülerin belirlenmesi, bunun kurumsallaştırmaları gerekiyor.” dedi.

TÜRKİYE ARTIK KALINACAK ÜLKE
Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
“4-5 milyon mülteciyle alakalı konuşuyoruz. Eskiden transit bir ülkeydi Türkiye. Ancak şimdi kalınacak ülke konumunda. Şu anda biz hukuki anlamda onlara nasıl yardımcı olabiliriz diye gayret ediyoruz. Barınma vb. konularla İHH ilgileniyor.”

İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da İHH’nın da arabuluculuk yaptığı Moro’daki Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi ile Filipinler hükümeti arasındaki barış süreci hakkında bilgi verdi.

YETİM ÇALIŞMALARI
İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz ise dünyada 200 milyon yetim olduğunu belirterek, İHH’nın yetim çalışmaları hakkında sunum yaptı:

“2015 yılına 30 yetimhaneyle girmiş olacağız. Şu an, 45 ülkede yetim faaliyeti yürütüyoruz, bu yıl sonuna kadar bu sayıya 9 ülke daha ilave edilecek. Etiyopya, İran, Romanya, Doğu Türkistan, Hindistan, Myanmar gibi. Türkiye'de de 6.270 yetim destekliyoruz. Gazze'de 1.800-2.000 yetim ilavesi geldi. Şu an 500 yetim için para yatırmış bekleyen insanımız var. Gazze'de toplamda 25 bin yetimin 15 bin tanesini karşılıyoruz. Suriye'de ise 100 bin yetim var. Bunlar bizim radarımızda. Bölgede her gün 175 bin ekmek dağıtıyoruz şu an.”

ULUSLAR ARASI ÇOCUK BULUŞMASI
-6. Uluslararası Çocuk Buluşması 18 Ekim Saat 14:00’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek. Buluşma için 15 ülkeden yetim çocuklar gelecek. Programın galası TRT tarafından canlı yayınlayacak. Programda İngilizce ve Arapça simultane tercüme yapılacak.

Ayrıca bir de
- İHH Çocuk Kulübü çalışmamız var. 22 sene önce kurulmuş olan İHH, çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmesi için gönüllüleri ve bağışçılarıyla durmaksızın çalışıyor.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022