İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, tüm Ramazan boyunca Vanlıların yanındaydı
Kumanya paketleri, yetim ve yoksul çocuklara anneleri birlikte bayramlık elbiseler, nakdi bağışlar ve yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı.
Türkiye 21.08.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Van’da Ramazan ayı boyunca yardımlarımız devam ettik. Bayram boyunca da çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz depremin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

Bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz; Van ve Erciş’te 1182’si yetim, toplam 1210 çocuğa anneleri ile birlikte bayramlık elbise giyindirdi ve yetimleri eğlenceli Ramazan paketleriyle sevindirdi.

Erciş’te 401, Van Merkez’de 781 yetim çocuğa bayramlık hediye etti. Bağışçılarımızdan gelen zekât ve fıtır sadakaları ile ailelerine nakdi yardımlarda bulundu. Bütün yetim evlerine Ramazan gıda kumanyası bırakıldı.

Evlerinde buzdolabı bulunmayan 20 yetim ailesine bir hayırsever katkısı ile beyaz eşya yardımında bulunuldu.

Ayrıca vakfımız tarafından depremzede 100 yetim ailesinin her birinin banka hesaplarına bayram harcamalarında kullanabilmeleri için 80’er TL nakdi yardımda bulunuldu.

2 büyük depremin yaşandığı Van’da İHH, barınma ihtiyaçlarına yönelik yerleşim merkezi kurdu. Ayrıca sağlık sorunlarına yönelik mobil sağlık sistemi ve ekibi ile tüm konteyner kentlerde sağlık hizmeti veriyor.

Bu arada deprem yetimlerinin tamamı İHH yetim sponsorluk sistemine dahil edildi ve aylık olarak ihtiyaçları karşılanmaya başlandı.

Eğitimlerine devam eden 10000 öğrenci hediye paketleri ile sevindirdi ve diğer sosyal yardımlar yapıldı.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024