İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Van’a geçici yerleşim merkezi kuruyor
İnsani Yardım Vakfı, 7.2’lik depremin vurduğu Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor. İHH, kış koşullarının yaşamı güç hale getirdiği Van’da yaklaşık 250 ailenin barınacağı prefabrik, konteynır ve kış
Türkiye 05.12.2011

Van’da soğukların artması nedeniyle havaların eksi on dereceye kadar düşmesi depremzedeleri zor durumda bırakıyor. Özellikle yalıtımsız çadırlarda yeterli ısının sağlanamaması çocuk ve yaşlıların hastalanmalarına neden oluyor. İHH, depremzedelerin daha rahat şartlarda yaşayabilmesi için 30 dönümlük araziye 25 prefabrik konut ve 50 adet ısı yalıtımlı kışlık çadır kurulumunu tamamladı.

Bölgeye yapılması planlanan 35 prefabrik konut ve 32 adet konteynır da birkaç gün içerisinde bölgeye ulaştırılarak kısa süre içerisinde kurulumları tamamlanacak. Konutlardan 250 aile istifade edecek. Bölgeye ek prefabrik evlerin yapılması da planlanıyor. İHH yetkilileri, prefabrik konut sayısının artırılması için halkımızdan destek beklediklerini ifade ettiler.

Van Geçici Yerleşim Merkezi’ndeki konutların kurulumu sürerken, alt yapı ihtiyaçları için de ilgili kuruluşlarla görüşmeler sürdürülüyor. Geçici yerleşim merkezinde tüm çadır ve konutlara elektrik bağlantısı yapılacak, tuvalet ve banyo ihtiyaçları için ortak kullanım alanları tesis edilecek, özel tuvalet, banyo ve mutfağı bulunan konteynırlara da temiz su ve atık su tesisatı çekilecek.

Geçici yerleşim merkezindeki tüm çadır konteynır ve prefabriklerin içinde olması gereken halı, yatak, masa sandalye, elektrikli ısıtıcı, battaniye gibi günlük kullanım malzemeleri de İHH tarafından temin edilecek.

İHH acil yardım ekipleri ve gönüllülerinin çalışmalarıyla kurulan yerleşim merkezinde yaklaşık 250 aile barınacak. Depremin ilk gününden itibaren Erciş ve Van halkına hizmet veren İHH Gezici Aşevi de depremzedelerin yerleşmesinin ardından geçici yerleşim merkezine gelerek günde üç öğün sıcak yemek hizmeti verecek.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024