İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve AID ekipleri Kürt mültecilerinin yanında
Kobani'den Sanliurfa'nın Suruç ilçesine gelen mültecilere sıcak yemek dağıtıldı.
Suriye 21.09.2014

İHH ve Uluslararası Doktorlar Birliği Kobani'den Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine kaçan mültecilere hem sıcak yemek dağıtımı yapıyor hem de sağlık hizmeti veriyor.

Suriye'nin Kobani bölgesinden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine 4 günde gelenlerin sayısı 200 bini geçti.

Kobani'den gelenlere yardım elini uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, 4 günde yaklaşık 30 bin kişiye sıcak yemek dağıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, "Şu anda 2 adet mobil aşevinin Suruç merkez ve YİBO'da sıcak yemek dağıttığını, bir adet de mobil hastanenin hizmet verdiği"ni bildirdi.



 

AID’DEN SAĞLIK TARAMASI
Öte yandan İHH’nın kardeş kuruluşu Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) 7 doktor 4 sağlık personeliyle bölgede sağlık taramasına başladı. AID ekiplerinin beraberlerinde götürdükleri ilaçlar ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İHH mobil hastanesi gün içinde Suruç merkezinde konuşlandırıp burada sağlık hizmeti vermeye devam ederken toplu konakladıkları alanlarda da gezici sağlık hizmeti veriyor.




 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024