İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve AYDER yetimleri sponsorlarıyla buluşturdu
AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği yetim sponsor kaynaşma yemeği düzenledi.
Türkiye 15.04.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı ve AYDER Yetim Sponsor Kaynaşma Yemeği düzenledi. Öncü Tesisleri'nde gerçekleşen programa Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Erzurum İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından gelen yetimler, yetim anneleri İHH yöneticileri, gönüllüleri ve yetim sponsorları katıldı.

Kuran-ı Kerim’in tilavetiyle başlayan program, AYDER Başkanı Hidayet Yılmaz’ın selamlama konuşması ile devam etti. Yılmaz; "Konya AYDER olarak 20 yıllık geçmişimizle savaş ve doğal afetlerin en çok vurduğu yetimler ve mazlum halkların yanlarında olmak için çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında AYDER olarak Konya ve 42 ülkede 1950 yetim çocuğa hem annelik hem de babalık yapıyoruz ve bu çalışmaları gün geçtikçe daha da artması için mücadele ediyoruz" dedi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz ise organizasyona katılan herkese teşekkür etti. Ailelerinin emaneti olan yetimlerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Yılmaz, onların sadece bir gün yanında değil, 365 gün yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Yılmaz şöyle devam etti: "Yetimlerin daha iyi ortamlarda yetişmesi için yetimhaneler inşa ediyoruz. Konya AYDER olarak da Patani’de Konya AYDER Yetimhanesi'ni açtık. 300 yetim orada eğitim görüyor. 23 Nisan’da Somali’de bir yetimhane açacağız. İsimleri Ayşe, Fatma gibi Müslüman isimler rahibe olmasın diye, çocuklarımızın organ mafyalarına düşmemeleri için, bu çalışmalara canı gönülden destek olmaya devam edeceğiz”

Programa davetli olarak katılan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da yaptığı konuşmada, belediye olarak bir Yetim köyü açma projesi olduğunu belirtti.

Programa özel konuk olarak katılan, Erzurum İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman; yetim olan Peygamber Efendimizin çocukluğundaki anılarına değindi. Ağırman, orada bulunan yetim annelerimize ise efendimizin sütannesi olan Hz. Fatıma’nın yetim çocuklara nasıl davrandığını açıkladı: "Efendimiz Hz. Ömer’in sorusu üzerine; 'Bu kadın bizi her sabah kaldırdığı zaman ilk önce benim elimi yüzümü yıkar, saçlarımı tarar daha sonra ise kendi çocuklarıyla ilgilenirdi. Sofraya ilk oturduğumuz zaman benim karnımı doyururdu, Efendimiz; Hz Ömer’e bu benim ikinci annemdi, derdi."

Program sonunda Suriyeli ve Çeçen yetimler, manevi (sponsor) babaları ve anneleri ile buluştular. Duygulu anların yaşandığı program yetim çocuklarımızın söylediği neşidelerle ve yemek ikramıyla son buldu.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022