İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve Eğitim-Bir-Sen’den yetimler için işbirliği
İHH’nın 2013 yılından bu yana Eğitim-Bir-Sen ile koordineli şekilde uyguladığı “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi işbirliği protokolü yeniden imzalanarak süresi uzatıldı.
20.10.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı, Eğitim-Bir-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı  paydaşlığında 2013 yılından bu yana yürütülen, “İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi”nin protokolü yeniden imzalanarak süresi uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından imzalandı.

Proje kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda eğitim gören öğrenciler, harçlıklarından ayırdıkları paralarla yetim kardeşlerine destek oluyor.

Bu sene 10. yılına giren proje vesilesiyle bugüne kadar 1 milyonu aşkın öğrenci, binlerce yetim kardeşine destek oldu. Öğrenciler, Türkiye dâhil dünyanın 49 farklı ülke ve bölgesine iyiliklerini ulaştırdı.

3.jpg

“PROJEYLE KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULUYOR”

Protokol töreninde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İyilikte Yarışan Sınıflar Projesinin kardeşlik köprüleri kurduğunu ifade etti. Yıldırım, Proje ile hem yetimlerin desteklendiğini, hem de öğrencilerin daha yardımsever ve daha duyarlı yetişmeleri noktasında katkıları olduğunu belirterek, “Projeye katkı sunan öğrencilerimize, velilerimize, Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Eğitim-Bir-Sen’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ihh-ve-egitim-bir-senden-yetimler-icin-isbirli.jpg

“FİİLİ BİR KARAKTER EĞİTİMİ”

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, gönüllülük esasına dayanan kampanyaya katılan öğrencilerin uzak-yakın coğrafyaların yetim kalmış çocuklarıyla iyilik ve kardeşlik köprüleri kurduklarını kaydetti. Yalçın “Çocuklarımızda karakter ve değerler eğitimi son derece önemlidir. Çocuklarımızın benliğine doğrudan yansıyan bu güzel etkiler, fiili bir karakter eğitimidir. Çağımızın hastalığı bireysellikten çocuklarımızı korumak, başkalarının dertleriyle dertlenen, paylaşmayı seven, duyarlı ve erdemli nesiller yetiştirmek bunun gibi projelerle mümkündür” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 11’ncisi, Filistin gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
09.03.2024
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Yetim
04.03.2024