İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve EİD Suriye’ye 10 bin gıda kolisi gönderdi
İHH ve Katar merkezli yardım kuruluşu EİD, Suriye’ye 10 bin koli gıda yardımı gönderdi.
Suriye 21.06.2013

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle yardıma muhtaç duruma gelen halka yardımlar devam ediyor. Son olarak 10 bin koliden oluşan yardım malzemesi Cilvegözü sınır kapısından Suriye’ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Katar EİD işbirliği ile sağlanan ve içerisinde her aileye bir ay yetecek miktarda 20 çeşit gıda ürünü bulunan 1 milyon TL tutarındaki 10 bin koli yardım paketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi.

Tırlarla gönderilen yardımlar Cilvegözü ile Suriye’nin Bab el-Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede araçlara aktarılarak Suriye’nin iç bölgelerine gönderildi.

Gıda yardımları Halep, Hama, Humus ve diğer bölgelerde bombardıman altında yaşam mücadelesi veren halka ulaştırılmaya başlandı.

Tırların hareketinden önce konuşan İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu, Suriye direnişinin 2. yılını doldurduğunu ve her geçen gün katledilen insan sayısında artışlar olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, “Maalesef dünya Suriye’de yaşanan katliama karşı sessiz kaldı, gereken tepkiyi gösteremedi.” dedi.

Katar EİD kurucu Proje Müdürü Ali Haceri ise bölgeye yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiğini belirtti.


 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024