İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH ve EİD Suriye’ye 10 bin gıda kolisi gönderdi
İHH ve Katar merkezli yardım kuruluşu EİD, Suriye’ye 10 bin koli gıda yardımı gönderdi.
Suriye 21.06.2013

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle yardıma muhtaç duruma gelen halka yardımlar devam ediyor. Son olarak 10 bin koliden oluşan yardım malzemesi Cilvegözü sınır kapısından Suriye’ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Katar EİD işbirliği ile sağlanan ve içerisinde her aileye bir ay yetecek miktarda 20 çeşit gıda ürünü bulunan 1 milyon TL tutarındaki 10 bin koli yardım paketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi.

Tırlarla gönderilen yardımlar Cilvegözü ile Suriye’nin Bab el-Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgede araçlara aktarılarak Suriye’nin iç bölgelerine gönderildi.

Gıda yardımları Halep, Hama, Humus ve diğer bölgelerde bombardıman altında yaşam mücadelesi veren halka ulaştırılmaya başlandı.

Tırların hareketinden önce konuşan İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu, Suriye direnişinin 2. yılını doldurduğunu ve her geçen gün katledilen insan sayısında artışlar olduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, “Maalesef dünya Suriye’de yaşanan katliama karşı sessiz kaldı, gereken tepkiyi gösteremedi.” dedi.

Katar EİD kurucu Proje Müdürü Ali Haceri ise bölgeye yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiğini belirtti.


 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’da özellikle Sumatra Adası’nı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, geniş çaplı sel ve toprak kaymalarına neden oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da selden etkilenen afetzedelere yardım ediyor.
03.12.2025
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
Apartheid rejimi İsrail’in sistematik saldırıları sonucu harabeye dönen Gazze’de, İHH İnsani Yardım Vakfı enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor ve bölge halkına temiz su dağıtımı gerçekleştiriyor.
24.10.2025
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025