İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve Qatar Charity arasında 5 yıllık anlaşma
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) arasında 5 yıllık partnerlik anlaşması imzalandı.
Suriye 12.12.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın uzun yıllardır ortak çalışmalar ve projeler yaptığı Katar'ın en büyük insani yardım vakıflarından Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) ile partnerlik anlaşması güncellendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkez binasında düzenlenen ortak basın açıklamasının ardından protokol anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya göre Katar Hayır Kurumu ile birlikte; 5 yıllık ortak çalışmaların yanı sıra, Suriyelilere kışlık malzeme yardımı, ekmek üretimi için tükenen un yardımı, Kilis’te bulunan aşevi için 4 aylık işletim maliyeti konusunda mutabakata varıldı.

9258558d-b1e7-4156-ab1d-00a1f6ffe988.jpg

“Ortaklaşa olarak 270 bin ekmek üretiyoruz”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Katar Charity Genel Başkanı Yousuf Al Kuwari’nin anlaşmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Yıldırım, yaptığı konuşmada geçtiğimiz ay yaşanan un sıkıntısının Katar Hayır Kurumu ile birlikte aşıldığını belirtti. Katar Hayır Kurumu’nun Kilis ve Reyhanlı’daki fırınlara özel olarak yardımlar aktardığını belirten Başkan Yıldırım, “Böylelikle Kilis ve Reyhanlı’da toplam olarak 250 bin ile 270 bin arasında ekmek üretimi yapabiliyoruz” dedi.

Başkan Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde:

Başta Suriye olmak üzere, farklı coğrafyalarda ortak çalışmalar yapma konusunda istişareler yaptık. Bugün, daha önce Katar’da imzaladığımız stratejik partnerlik anlaşmamızı güncelliyoruz.

“Katar Hayır Kurumu ile birlikte Suriye çalışmalarında acil yardım malzemelerine ilaveten; Suriye içinde 1000 konteynır evden oluşan büyük bir kamp, Kilis’te aşevi ve fırın inşa ettik. Bunun yanı sıra aşevinde yapılan günlük 30 bin kişilik sıcak yemek çıkardık, inşa edilen fırında günlük 100 bin ekmek Suriye’ye götürdük, götürmeye de devam ediyoruz. Bu kurumuz ayrıca Reyhanlı’daki fırınımıza son 3 yıldır destek veriyor ve bilindiği üzere bu fırın günlük 120 bin ekmek üretiyor.”

“Yardımlarımızın devamını temenni ediyoruz”

Başkan Bülent Yıldırım’ın ardından konuşan Katar Hayır Kurumu Başkanı Yusuf Al Kuwari, İHH ile birlikte yıllardır süren ortaklığa değinerek bundan sonraki çalışmaların; acil yardımlar, su, barınma, sağlık, eğitim ve ziraat alanında gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Başkan Yusuf Al Kuwari’nin açıklamaları şu şekilde:

“Biz, Katar Hayır Kurumu olarak şuana kadar 350 milyon Katar riyalinden fazla yardım yaptık Suriye çalışmalarına. Bu yardımların da yine devam etmesini temenni ediyoruz. Şuanda da 3 buçuk milyonluk anlaşmayı imzalıyoruz. Rabbim kabul eylesin inşallah.”

whatsapp-image-2016-12-12-at-14.23.59.jpeg

Yapılan basın toplantısının ardından karşılıklı olarak atılan imzalarla anlaşma yenilendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023