İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Venezuela’da
İHH İnsani Yardım Vakfı, aşırı yağışların vurduğu Venezuela’da yardım çalışmaları yaptı. İHH ekipleri Altos del gallego ve Altagracia bölgelerinde 2500 aileye gıda paketi dağıttı. Dağıtıma İHH Yönetim
Venezuela 03.01.2011

Aralık ayının başında 15 gün süren şiddetli yağışlar Venezuela’da heyelan ve su baskınlarına sebep oldu. Sel felaketinde 75 bin ev kullanılamaz hale gelirken binlerce insan selden etkilendi. 38 kişinin hayatını kaybettiği afet sonucunda onlarca kişi de yaralandı.

Dünyanın 125 ülke ve bölgesinde faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı, Güney Amerika’da bulunan Venezuela’da da yardım çalışmaları gerçekleştirdi. Yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye giden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay ve Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal yardım çalışmalarına katıldılar. Ekipler Altos del gallego ve Altagracia bölgelerinde 2500 aileye gıda malzemesi yardımında bulundular. İHH ekipleri tarafından yapılan dağıtıma Venezuela İslam Toplumu üyeleri de katıldı. Venezuela halkı Türkiye’den gelen yardım sonrası bir hayli duygulanırken, İHH ve bağışçılarına teşekkür ettiler.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Bosna'daki selden etkilenen ailelere yardımda bulundu
İHH, Bosna'daki selden etkilenen ailelere yardımda bulundu
Bosna-Hersek’in Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo şehirlerinde, 4 Ekim’de meydana gelen sel felaketi, büyük yıkıma yol açtı. Yoğun yağışların ardından gerçekleşen bu doğal afet sonucunda 18 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazisi sular altında kaldı. Yaşanan sel sonrasında İHH İnsani Yardım Vakfı bölgede 350 aileye gıda ve hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi.
08.10.2024
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
Sudan’da 15 Nisan 2023’ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. İç savaştan dolayı 14 milyonu çocuk olmak üzere 25,6 milyon insan, insani yardıma muhtaç durumda. İç savaş yüzünden, 9,9 milyon kişi ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İç savaşın başladığı tarihten şu ana kadar birçok insani yardım çalışmasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak 3 farklı şehirde binlerce insana gıda, sıcak yemek ve hijyen malzemesi desteği verdi.
13.09.2024
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’de yaşanan selin ardından, 520 aileye barınma malzemesi ve gıda paketi desteği ulaştırdı.
12.09.2024