İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Kriz bölgelerinde
Bayramda 120 ülkeye giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri kriz bölgelerine giderek buradaki Müslümanlara hayırsever Türkiye halkının kurban bağışlarını ulaştırdı.
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, Ortadoğu, Türkiye 28.11.2009

İHH ekipleri Patani, Filipinler-Moro, Gazze, Irak, Sudan-Darfur, Vietnam, Doğu Timor, Afganistan, Pakistan, Keşmir, Lübnan, Ürdün, Doğu Türkistan, Somali, Arakan, Bosna, Kosova, Sancak, Çeçenistan ve Kırım’da kurban çalışmasında bulundu. Mülteci kamplarında kesilen kurbanlar muhacir ailelere dağıtıldı. Kurban kesimleri ve dağıtımları devam ediyor.

İslam dünyasında Kurban Bayramının sevinci devam ediyor. Hayırsever halkımızın destekleriyle savaşların, iç çatışmaların ve muhacirliğin bitmek bilmediği kriz bölgelerinde de bayram yaşanıyor.
Bayram gelince yakın uzak demeden yollara düşen İHH ekipleri, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara bayram sevincini yaşattı.
Büyük Müslüman kıyımlarının yaşandığı Patani’nin Spandon, Suppa, Pulablanga ve Tokbanar köylerinde kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Patanili Müslümanlar hayırsever Türkiye halkına selam ve teşekkürlerini gönderdiler.

Aylardır abluka ve ambargo altında kalan Gazze’de 180 büyük baş hayvan kesilerek Filistin halkına dağıtıldı. Böylelikle Filistin’de de bayram coşkusunun yaşanması sağlandı.
    
İHH ekipleri, Sudan’da uçun süren iç savaş sonucu büyük bir insani dramın yaşandığı Darfur’da da bayram sevincini yaşattı. Mülteci kamplarında 130 büyük baş hayvan kesilerek muhacir ailelere dağıtıldı. Yetim çocuklara bayramlık elbise dağıtıldı.

Vietnam’da ise bayramın ilk günü Ho chi Minh City ve Angiang City’de 210 kurban kesilerek ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıtıldı. Yaklaşık 1800 kişi Türkiyeli Müslümanların gönderdiği kurbanlıklarla ihtiyaçlarını bir nebzede olsa giderdi.

Diğer bir kriz ülkesi Doğu Timor’da bütün Müslümanlar bayram namazı merkezi cami An Noor camisinde kıldılar. Bayram namazından sonra İHH ekipleri kurbanlıkları keserek önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladılar. Yoksul ailelere ayrıca pirinç, yağ ve şekerden oluşan bir gıda kolisi verildi. Çocuklara çikolata ve balon dağıtıldı. 108 yetim çocuğa okul elbisesi alındı.
Afrika’nın fakir ülkesi Tanzanya’nın Zanzibar adasında kurbanlıklar kesildi. Kurban çalışmasına Penba adasında devam ediliyor.
Mogolistan’ın Bayan Ulge şehrinde 498 hisse kurbanlık kesildi. Kırgızistan’da ise başkent Bişkek’te 196 hisse kurbanlık kesilerek yoksul ailelere dağıtıldı. . İHH ekipleri diğer kriz bölgeleri Filipinler Moro, Gazze, Irak, Afganistan, Pakistan, Keşmir, Lübnan, Ürdün, Doğu Türkistan, Somali, Arakan, Bosna, Kosova, Sancak, Çeçenistan ve Kırım’da da kurban çalışmasında bulundu. Kurban kesimleri ve dağıtımları devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022