İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH yetimler için Gazze’deydi
Yetim Dayanışma Günleri kampanyası çerçevesinde Gazze’yi ziyaret eden İHH ekipleri yetimlere yönelik birçok yardım faaliyeti gerçekleştirdi.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 15.04.2013

Dünya genelinde toplam 29 bin 342 yetim çocuğun hamiliğini üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gelenekselleşen Yetim Dayanışma Günleri programı kapsamında Gazze’yi ziyaret eden ekibimiz 6 gün boyunca yetimlere yönelik çeşitli yardım faaliyetleri gerçekleştirdi.

Programın ilk gününde Gazze sahilindeki Mavi Marmara Şehitler anıtını ve Şeyh Ahmet Yasin’in evini ziyaret eden İHH ekibi ve yetimler ardından Başbakan İsmail Haniye ile makamında bir araya geldi.

Sonraki günlerde yetim çocuklar için yemekli eğlence ve gezi programları düzenleyen İHH ekibi çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Adak ve akika kurbanlarının kesimini yaparak ihtiyaç sahibi ailelere et ve gıda paketi dağıtan ekibimiz ayrıca İHH tarafından açılan bilgisayar ve dikiş kurslarını ziyaret etti.

Yetim çocuklar ve ailelerinin katıldığı uçurtma şenliğinde Gazzeli çocuklar ve aileleriyle kaynaşma fırsatı bulan İHH ekibi son olarak İsrail saldırılarında büyük hasar gören Der Balah bölgesinde bulunan iki yetim ailesinin evlerinin tadilatı projesinin açılışını gerçekleştirdi.

Büyük çoğunluğu Gazze’de olmak üzere Lübnan mülteci kampları ve Batı Şeria’da yaşayan toplam 11 bin 27 Filistinli yetim çocuk İHH’nın sponsor aile sistemi kapsamında aylık nakdi yardımlarla düzenli olarak destekleniyor.


 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024