İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH yılın en iyi STK'sı seçildi
Haber7 Genel Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'den ödüllerini alan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım Haber7 gibi bir siteden böyle bir ödül almanın kendileri ve bağışçılar için onur olduğunu söyledi.
14.11.2013

SAMİMİ OLANLARI ALLAH SEVER

Yıldırım, ödülle ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi;

‘Biz İHH olarak hep yapabileceklerimizi ve yaptıklarımızı söyledik. Samimi davrandık. Çünkü samimi olanları Allah sever. Allah severse doğal olarak kullar da sever. Ne zaman bir konuyu gündeme getirmek istesek, Kanal 7 grubun bizim yanımızda yer almıştır. Daha önceden de şimdi de olduğu gibi. Biz bu anket yapılırken, kendimizin nerede olduğunu görmek için kesinlikle çalışanlarımıza ve gönüllülerimize bu ankete katılmaları yönünde bir mesajımız olmadı. Biz Türkiye'de insanların gözünde nerede olduğumuzu görelim istedik. Ve gördük ki İHH yardım kuruluşları arasında gerçekten de ilk akla gelen isim oldu. Bu bizim için bir gurur kaynağı. Ben bizim için oy kullanan Haber7 okurlarına İHH adına teşekkür ediyorum.'

KANSER HASTASININ SON VASİYETİ

‘Sadece Türkiye'de değil dünyanın neredeyse tamamına yakın ülkesine yardımlarımızı ulaştırabilme gücümüz var' diyen Yıldırım ‘İnsanlar size yardımlarını ulaştırma görevi vermiş. Biz bunu ulaştırmanın yanında riskli bölgelere de girme yetkisi almak zorundayız. Gazze, Suriye örneği gibi. Bir örnek veriyim; Kanser hastası bir kardeşimiz vasiyet olarak ailesinde bir kağıt kalem istiyor. Vasiyetini yazıyor. Zarfa koyup katlıyor. Öldükten sonra bunu açın diyor. Aile ölümün sonrası o zarfı açıyor. Kağıttaki notu okuyorlar. Kağıtta şu yazıyor; Bu paramı İHH'nın yetim fonuna bağışlayın' diye yazmış. O pozisyonda o hastalıkta olan birinin ilk tercihinin olması bizim için sevindirici bir şey. Ne derece ağır sorumluluk taşıdığımızı bir kez daha görme fırsatımız oldu.' Dedi.

YETİM PROJESİ

Önümüzdeki günlerde büyük bir projeyi daha da yaygınlaştıracaklarını söyleyen Yıldırım, projenin detaylarını şu şekilde anlattı;

Yetim projesinde yetimi insanlara anlatabilirsek günahlarımızın affedilmesine sebeptir. Bilindiği gibi bir evde yetim ağlıyorsa o ev harap olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı bütün okullara bilgi verdi. Biz de bir tanıtım kiti hazırladık. Her sınıfta organizasyonlar oluyor, yetimler anlatılıyor. Buradaki çocuklarımız dünyanın birçok yerinde eğitimimi sürdüremeyen, karnı doymayan yetimler olduğunu bilecek. Afrika'da, Gazze'de, Doğu Türkistan'da olduğu gibi.

BİR YETİMİN MASRAFI 90 TL

Projeyle ilgili yaptığımız çalışmada bir sınıfın yetim masrafı olarak 90 TL belirledik. Her sınıf en az bir yetime bakacak şekilde kendi aralarında organize olacak. Daha sonra o sınıfın kardeş olduğu yetime ulaştırma görevi de İHH'ya düşüyor. O yetimin fotoğrafını da sınıfla paylaşacağız. O sınıf kardeşini bilecek. Bir kere çocuklarımız merhameti bilecek. Zaten merhameti olan bir kişi kötülük yapmaz. Merhametler toplumu olmayı sürdüreceğiz.
______________________________________________________________

ANKET HAKKINDA

Haber7.com, 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla okuyucuları arasında düzenlediği dev anketle Türkiye'de '2012 Yılının Enleri belirlendi 2,5 milyondan fazla oy kullanıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024