İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan 6 bin 500 Etiyopyalı aileye gıda yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya'nın Afar ve Somali eyaletlerinde kuraklıktan etkilenen 6 bin 500 aileye gıda maddesi dağıttı.
Etiyopya 05.01.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, savaş, iç çatışma, doğal afet, hastalık, yoksulluk, kuraklık gibi sebeplerle mağdur olmuş milyonlarca insana yardım elini uzatmaya devam ediyor. Acil yardım kapsamında İHH, Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da kuraklık mağduru binlerce aileye, gıda yardımı ulaştırdı.

Bölgeye ulaşan İHH ekipleri, ülkenin Afar ve Somali eyaletlerinde yaşayan ve kuraklıktan etkilenen 6 bin 500 aileye çeşitli gıda maddelerinden oluşan paketler dağıttı. Yaklaşık 40 bin kişinin faydalandığı dağıtımda yaşlılara, hastalara, hamile kadınlara ve kimsesizlere öncelik verildi. Yardımlar kapsamında ayrıca günlük 9 tanker olmak üzere toplamda 29 gün boyunca bölgeye içme suyu yardımı yapıldı.

İHH Doğu Afrika Koordinatörü İsmail Songür, Afar eyaletinde artan hayvan ölümleri nedeniyle halkın güney bölgelere göç ettiğini söyledi. Yağmur mevsiminin başlamasıyla bazı bölgelerde kuraklığın etkilerinin azalma eğiliminde olduğunu belirten Songür, yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitiren çocukların sayısının arttığını belirtti.

img_9197.jpg

Etiyopya’da 5,6 milyon insan yardıma muhtaç

Etiyopya Ulusal Felaket Riski İdaresi Komiseri Mitiku Kassa, ülkede kuraklığın etkilerinin giderek azaldığını ancak 5,6 milyon kişinin hala gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu dile getirmişti. Son yıllarda Doğu Afrika bölgesinde yaşayan milyonlarca kişi, kuraklık sebebiyle gıda sıkıntısıyla karşı karşıya kalmış, hükümetler ve uluslararası yardım kuruluşları bölgeye yardım çağrıları yapmıştı.

img_9023.jpg

İHH'ya teşekkür

Öte yandan buna karşılık olarak Türkiye'de okuyan Etiyopyalı öğrenciler de İHH Genel Merkezi'ni ziyaret ederek vakfın ülkelerindeki faaliyetlerinden dolayı teşekkürlerini belirtti. İHH Doğu Afrika Masası Koordinatörü İsmail Songür'ün eşlik ettiği öğrenciler, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ile bölgedeki son gelişmeler hakkında istişarelerde bulundu. 

 6f5a3778.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024