İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan 6 ülkede yetimler için eğitim kompleksi
İHH’nın her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri programının üçüncüsü bu yıl 16 Şubat-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Program kapsamında 6 ülkede yetimler için eğitim kompleksi açılışı yapılacak.
Afganistan, Afrika, Bangladeş, Filistin, Filistin-Gazze, GüneyAsya, Irak, OrtaAsya, Ortadoğu, Pakistan, Patani, Somali, Tayland, Türkiye 08.02.2013

2013 Yetim Dayanışma Günleri programı kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından toplamda 230 adet proje ile 30.000 yetim çocuğa ulaşılması planlanıyor. Bu yıl ayrıca anne ve babasını kaybetmiş ve bir kurum ve aile korumasından mahrum kalan çocuklar için altı ülkede daha yetim eğitim kompleksleri ve eğitim merkezi açılışı yapılacak.

Buna göre Somali, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Tayland/Patani’de beş yeni Yetim Eğitim Kompleksi hizmete açılırken, Irak/Kerkük’te Yetim anneleri ve çocukları için eğitim merkezi açılacak. Ayrıca Filistin/Gazze’de Yetim Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirilecek. halihazırda 10 yetimhanede 635 çocuğun bütün yaşamsal giderlerini karşılayan İHH’nın kurduğu Yetim Eğitim Merkezlerinin sayısı yıl sonu itibariyle 20’yi bulacak.

[video-321]

41 ülke ve bölgede 27.600 yetim çocuğu Sponsor Aile Sistemi ile düzenli olarak; 135 ülke ve bölgede ise 100.000’e yakın çocuğu dönemsel olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri’nde yetim çocukları bizzat ülkelerinde ziyaret ediyor. Aylık 90 TL ile bir yetimin eğitim, barınma, sağlık, gıda ve kıyafet gibi yaşamsal giderlerine ortak olan sponsor ailelerin eşlik edeceği İHH ekipleri arasında akademisyenler, aktivistler, medya mensupları, doktorlar, eğitimciler, fotoğrafçılar, kameramanlar ve her meslek grubundan gönüllüler de yer alıyor.

Ziyaret edilen bölgelerde ihtiyaç durumuna göre kıyafet dağıtımı, kırtasiye yardımı, sağlık taraması, düğün-sünnet organizasyonu, battaniye-yatak dağıtımı, gıda yardımı, yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, yetim ailelerine geçimlerini sağlamaları için dikiş makinesi, susam öğütme makinesi, sağmal hayvan temini, manav, kırtasiye ve mini dükkanların açılması, mikro kredi ve ziraat projeleri gibi çeşitli yardım organizasyonları gerçekleştirilecek.

YAPIMI SÜREN SOMALİ YETİMHANESİ'NİN RESİMLERİ

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024