İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Afrika’ya 11 bin Kuran’ı Kerim
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bizim Çocuklar Gönüllü Grubu ile birlikte Afrika’nın; Burkina Faso, Mali, Nijer ve Ruanda ülkelerine 11 bin Kuran’ı Kerim dağıtımında bulundu.
Afrika 12.10.2016

Kur’an-ı Kerim’in çok az evde bulunduğu Afrika’da, her şeye rağmen Kur’an eğitimine büyük önem veriliyor. Kur’an kurslarında bulunan kitapların da kullanılamayacak derecede yıpranmış olması, eğitim sorununu daha da büyütüyor.

Afrika’nın birçok bölgesinde maddi imkânsızlıklar sebebiyle Kuran-ı Kerim bulamayan çocuklar ve yetişkin Müslümanlar, ayetleri kireçle tahtalara yazıp Kuran-ı Kerim öğrenmeye ve hafız olmaya çalışıyor. Bu ihtiyacı gidermek için çalışmalara başlayan İHH, Kuran-i Kerim-i olmadığından eğitimlerini/okumalarını LOH isimli tahta üzerinde devam ettiren hafızlık ve Kuran Öğretim Merkezleri’ne Bizim Çocuklar gönüllü grubu ile birlikte 11 bin Kuran’ı Kerim yardımında bulundu.

Burkina Faso’ya 5 bin Kuran’ı Kerim

Proje kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı, Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da ve Pouytenga, Loumbila, Bobo Dioulasso ve Titao bölgelerindeki medreselere ve camilere 5.000 adet Kuran-ı Kerim dağıtımı yaptı.

mali-2016.jpg

Mali’ye 2 bin 500 Kuran’ı Kerim

Burkina Faso’nun yanı sıra Mali’nin başkenti Bamoko’da, Sikassso, Kayes, Koulilkoro, Segou, Mopti, Gao ve Tombouctou’daki camilere ve medreselere de 2.500 adet Kuran-ı Kerim dağıtıldı.  

Nijer’e 2 bin 500 Kuran’ı Kerim

Nijer’in başkenti Niamey’in merkezinde ve Niamey’in Founday Faba, Kollo Loga, Doukou Saraou, Doullayı, Gadabo Fata Kadje, Baleu Sodje, Beri Zamzam, Gadobo Boga, Koultase, Doukou Makani, Doukou-Djinde, Falenkey Beri, Dinamaras, Bibiyer Gou, Tokabin Kani Peul köylerindeki camiler ve medreselere de 1.500 adet Kuran’ı Kerim dağıtıldı. Ayrıca başkente yaklaşık 200 km uzaklıktaki Tera ilinde ise 1.000 adet olmak üzere ülkede toplam 2.500 adet Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

ruanda-2016-2.jpg

Ruanda’ya bin Kuran’ı Kerim

Ruanda’daki Kuran-ı Kerim dağıtımları ise bölgede inşa edilen Emir Huzeyme Camii cemaatine gerçekleştirildi. Toplamda bin Kuran’ı Kerim’in cami cemaatine dağıtıldığı bölgede Müslümanlar, Türkiye halkına dua ederek kendilerine takdim edilen Kuran-i Kerim’leri almanın mutluluğunu yaşadı.

Kimdir Bizim Çocuklar?

Bizim Çocuklar, Şehit Bahattin Yıldız’ın arkadaşları, öğrencileri ve sevenlerinin oluşturduğu bir grup gönüllüden oluşuyor. Bizim Çocuklar, Afrika, Ortadoğu, Balkanlar ve Uzakdoğu'ya kadar ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Projelerini İHH ile gerçekleştiren gönüllüler, bölgelerdeki eğitim/kültür odaklı projeleri desteklemeyi önceliyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden gönüllülerin destekleriyle birçok bölgede güzel işlere imza atan grup Afrika’da Kuran-ı Kerim dağıtımlarına da ayrıca katkı sağlıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024