İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Asya ve Afrika'ya 4,447 su kuyusu
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Asya ve Afrika'daki 19 ülkede 4,447 su kuyusunu hizmete açtık.
07.04.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı 2002 yılında başlattığı su kuyusu projesi ile 19 ülkede bugüne kadar 4,447 su kuyusunun açılışını yaptı.

Geçmişte sömürgeci batı ülkelerinin tarım politikalarına bağlı olarak gittikçe kuraklık ve çölleşmeye mahkum olan Afrika ülkeleri bugün ekonomik imkansızlıklardan ötürü sahip oldukları su kaynaklarını değerlendiremiyorlar. Kronik kuraklık sorununun yanında her yıl bölgesel olarak yaşanan ölümcül kuraklıklar nedeniyle binlerce insan hayatını kaybediyor, yüz binlerce hayvan ise telef oluyor. Su kaynaklarını elde etme amaçlı baş gösteren kabile savaşları, temiz suya ulaşamama nedeniyle oluşan hastalıklar da bölgede susuzluğun yol açtığı diğer sorunlar olarak ortaya çıkıyor. Başta dizanteri olmak üzere temiz su yokluğuna bağlı birçok hastalık nedeniyle her sene on binlerce Afrikalı hayatını kaybediyor.

İHH, 13 yıldır sürdürdüğü su kuyusu projesi ile genellikle Afrika’nın kırsal kesimlerinde ve Asya’da temiz su sıkıntısı bulunan ülke ve bölgelerde su kuyuları açıyor. Proje ile her bir su kuyusu açıldıktan sonra çıkan su, bütün sağlık taramalarından geçirilerek halkın kullanımına sunuluyor. 

İstatistiklere göre dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her yıl 3,5 milyon kişi, su kaynaklı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Bunun yüzde 98’i gelişmekte olan ülkelerde vuku buluyor.

Dünyada her gün 4.900, her yıl ise toplam 1,8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. 2025 yılında 3 milyar kişinin su sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor. İHH’nın su kuyusu projesi, sağlıklı suya ulaşma sıkıntısının yaşandığı ülke ve bölgelerde kirli su kullanımı ve susuzluğa bağlı ölümcül hastalık ya da sosyal sorunların önüne geçmeyi amaçlıyor.


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024