İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Bangladeş'e yeni yetimhane
"Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında Bangladeş'te bulunan 10 kişilik İHH ekibi, bölgedeki 5. yetimhanesini Gazipur kentinde "Sultan Abdülhamid Han Kardeşlik Yetimhanesi" adıyla açtı.
Bangladeş 06.05.2014

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, yetimlere, "Müslümanlar kardeştir. Kardeşliğimizi pekiştirmek için ülkenize geldik. İnşallah sizler de gelecekte çok büyük insanlar olacaksınız. İslam'a, ülkenize, insanlığa büyük hizmetler edecekseniz" diye seslendi.

Yetimhanede kalan çocuklar, İHH ekibini sevinç gösterileriyle karşıladı. Başlarından çiçekler döken çocuklar, ekibe bir buket de çiçek verdi.

Yetimhanenin açılışını Antalya İHH Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Zeynep Taş ve Anadolu Yakası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AYSİT) Temsilcisi Züleyha Pehlivan yaptı. Açılışta İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik dua etti. Yetimhanede kalan bazı çocuklar, açılışta Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi ve ilahi okudu.

Yetimhanenin açılışında konuşan Çelik, Türkiye'den Bangladeşlilere selam getirdiklerini söyledi.

Çocuklara kendilerine inanmaları, güvenmeleri ve eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları tavsiyesinde bulunan Çelik, "Herkes dünyanın şartlarından şikayetçi ve değişmesi gerektiğini düşünüyor. Bunun için önce kendimizi değiştireceğiz, sonra dünyayı. Müslümanlar kardeştir. Kardeşliğimizi pekiştirmek için ülkenize geldik. İnşallah sizler de çok büyük insanlar olacaksınız. İslam'a, ülkenize, insanlığa büyük hizmetler edecekseniz. Buna inanıyorum" diye konuştu.

Sizi dünyanın öbür ucundan görmeden sevdik

AYSİT temsilcisi Züleyha Pehlivan, Bangladeş'e uzak bir ülke olan Türkiye'den geldiklerini belirtti.

Buraya Müslüman kardeşlerinin ihtiyacı olduğunu duyunca koşarak geldiklerini anlatan Pehlivan, "Sizi dünyanın öbür ucundan görmeden sevdik. Buraya gelince bu sevginin karşılıklı olduğunu gördük. Yüzünüzdeki sevinci ve güzelliği gördük. Burada bulunmamızda Türkiye'deki yüzlerce kardeşimizin emeği, sevgisi vardır. Tüm Türkiye yanınızda" ifadelerini kullandı.



Konuşmaların ardından İHH ekibi, yetimhaneyi gezerek incelemelerde bulundu. Yetimlerle öğle yemeği yiyen ekip, çocuklara çeşitli hediyeler verdikten sonra yetimhaneden ayrıldı.

İHH, yetimhaneye bir çamaşır makinesi hediye etti.

Yetimhane hakkında

Yetimhane İHH'nın desteğiyle Antalya İYD , AYSİT Platformu, AYDOST Hanım Grubu, Süreyya Der ve muhtelif bağışçıların katkılarıyla inşa edildi. Yaklaşık 600 bin TL'ye  yaptırılan yetimhane, 3 kat, 20 yatakhane, çalışma odası, okuma odası, yönetici odaları, yemekhane, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşuyor. Şu anda 45 öğrencinin bulunduğu yetimhanede, kısa bir süre sonra 100 öğrenci kalabilecek.

Ekip, açılışın ardından İHH tarafından yaptırılan ve 2. kat inşaatı devam eden 25 kişinin kaldığı yapımını İnşirah Yardım Hareketi’nin üstlendiği Darul Amman Yetimhanesi'ni (Babul Amman) ziyaret etti. Burada yönetici ve yetimlerle sohbet eden ekip, yetimhanede incelemelerde bulundu. Bir miktar para bağışladıkları çocukların çamaşırlarını elde yıkadıklarını gören ekip, yetimhaneye çamaşır makinesi aldı.

 


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022