İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Bosna Hersek’teki mültecilere yemek dağıtımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bosna Hersek'in Bihaç şehrinde bulunan Lipa kampında yaşam mücadelesi veren mültecilere yemek dağıttı.
Bosna-Hersek 19.01.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bihaç şehri yakınlarında kurulan Lipa Kampı'nda kötü koşullarda yaşayan binlerce göçmene sandviç, kruvasan, su, yoğurt, meyve ve konserveden oluşan yemek paketi dağıtımı gerçekleştirdi. İki gün süren dağıtımlardan 2 bin 400 kişi yemekten istifade etti.

ihh-bosna-sicak-yemek-2.jpeg

2020 Aralık ayında kampta çıkan yangın sonucu birçok çadır kullanılmaz hale geldi. Ağır kış şartlarının yaşandığı bölgede yoğun kar yağışının da etkisiyle dışarıda korumasız kalan göçmenler donma tehlikesi geçiriyor.

Kullanılmaz hale gelen Lipa kampında bulunan göçmenler zor şartlar altında hayat mücadelelerine devam ediyor. İHH, bölgede yemek dağıtım projelerine devam edecek.

ihh-bosna-sicak-yemek-4.jpeg

Bağış yapmak isteyen hayırseverler banka hesaplarına para yatırırken açıklama kısmına PROJE KODU 13865 yazarak bağış yapabilir.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024