İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar 15 Nisan'dan bu yana devam ediyor. 550 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bine yakın kişinin ise yaralandığı iç savaş sürecinde 700 binden fazla Sudanlı ise farklı noktalara göç etti. Ülkede sivillere yönelik acil yardım çalışmalarında bulunan İHH, bu kapsamda son olarak sınır ülkesi Çad’a göç eden Sudanlılara sıcak yemek ve gıda kumanyası dağıttı.
Sudan 10.05.2023

Sudan'daki iç çatışmalar, alınan ateşkes kararına rağmen sürüyor. Yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 550 kişi hayatını kaybederken, 5 bine yakın Sudanlı ise yaralandı.

sudan-catisma-reu-2030607.jpg

Ülkede, devam eden iç çatışmalar sebebiyle farklı noktalara göç eden kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre ülkede 15 Nisan’dan itibaren 700 bini aşkın kişi yerlerinden edildi.

İHH yardım çalışmalarında bulunuyor

Çatışmaların ardından acil yardım çalışmalarına başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, sivillere yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Yardım çalışmaları kapsamında son olarak, çatışmalar sebebiyle Çad’ın Sudan sınırında bulunan Adre şehrine göç eden 250 aileye gıda paketi ve bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunuldu. Son yardımlarla birlikte şu ana kadar, 650 aileye gıda paketi, 5 bin kişiye ise sıcak yemek dağıtılmış oldu. Ayrıca, 40 büyükbaş adak-akika kurbanı da kesilerek iç savaştan etkilenen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İHH, sağlık alanındaki yardım çalışmaları kapsamında ise, Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağladı. Öte yandan 7 anneye doğum operasyonu desteği verilirken, yeni doğan bebekler için gerekli olan malzemeler de ailelere dağıtıldı.

Sudan'daki çatışmalar devam ederken, temel insani ihtiyaçların karşılanması için uluslararası toplumun destek çalışmalarını artırması gerekiyor.

 araba.jpg

Destek olmak için

Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine İHH aracılığıyla destek olmak için, SUDAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL bağışta bulunulabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına, açıklama kısmına SUDAN yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024