İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Çad’daki mültecilere 90 ton gıda yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ummah Welfare Trust kurumu ile birlikte Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek Çad’ın sınır bölgelerinden Gore şehrindeki Danamadja ve Kobitoye Kampları’nda yaşam mücadelesi veren mültecilere 90 ton gıda malzemesi dağıtımı yaptı
Afrika, Çad 18.02.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ummah Welfare Trust kurumu ile birlikte Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC)yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek Çad’ın sınır bölgelerinden Gore şehrindeki Danamadja ve Kobitoye Kampları’nda yaşam mücadelesi veren mültecilere  90 ton gıda malzemesi  dağıtımı yaptı.

İHH, bölgede 2 bin 242 kadın ve  4 bin 624 çocuğa giyecek malzemesi dağıttı. Bu yardımlardan yaklaşık 15 bin 500 kişi istifade etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ummah Welfare Trust kurumu ile birlikte 2016 yılının Ocak ayında Çad’ın Gore şehrindeki Danamadja ve Kobitoye kamplarında Orta Afrikalı mültecilere pirinç, fasulye, un, mısır, makarna, şeker ve yağdan oluşan 90 tonluk gıda malzemesi dağıtımı yaptı.

İHH ekibi yapılan yardımların yanı sıra kampların bulunduğu bölgedeki kaymakam ve köylerdeki yetkililer ile görüşerek kamplarda yaşayan mültecilerin son durumları ile ilgili bilgiler  alarak yeni ihtiyaçları belirledi.

Kamptaki izlenimlerini aktaran İHH yetkilisi Yusuf İslam Demirci, Gore şehrindeki Danamadja ve Kobitoye kamplarının bundan yaklaşık 3 yıl önce kurulduğunu belirterek, “Danamadja ve Kobitoye Kampları’nda şu an için yaklaşık 15 bin mülteci bulunmaktadır. Kamplarda şu anda BM’nin sadece ayda bir defaya mahsus gıda yardımları oluyor fakat bunlar oldukça yetersiz. Bu sebeple kampta kalanlar ve yetkililer bizi görünce çok mutlu oldular. Kampta yaşayan mültecilerin en önemli ihtiyaçları gıda, ilaç, su kuyusu ve elbise gelmektedir”dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Çad, Kamerun ve diğer ülkelere sığınan Orta Afrikalı mültecilere yardım ulaştırmaya devam edecek. Şu an Çad’da yaklaşık 25 bin, Kamerun’da ise 40 bin Orta Afrikalı insan, mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmektedir. 

2015 yılında da  Çad ve Kamerun’daki yardım çalışmaları

Olayların başladığı 2013 yılından bu yana OAC’li mültecilere yardım yapan İHH ekipleri, 2015 yılı içinde Çad’ın Orta Afrika sınırındaki Gore şehrindeki Danamadja ve Kobitoye ve başkenti N’djamena’daki Gavi mülteci kamplarında gıda dağıtımları ile Ramazan ve Kurban dönemlerinde ise çeşitli projeler gerçekleştirdi. Bu kapsamda İHH ekipleri; pirinç, makarna, şeker ve yağdan oluşan acil yardım malzemeleri ile ramazan ve kurban dönemlerinde de kumanya paketi ve kurban eti dağıttı. Yaklaşık 150 ton insani yardım malzemesinin dağıtıldığı bu yardımlardan yaklaşık 50 bin kişi istifade etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024