İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Cerablus’a 10 kamyonluk yardım
İHH, Cerablus’un kurtarılması üzerine Azez’den konvoylar eşliğinde evlerine dönmesi sağlanan sivil halka 10 kamyon yardım ve sıcak yemek ulaştırdı.
Suriye 07.09.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı 6 yıldır saldırılar altında yaşamlarına devam etmeye çalışan mazlum Suriye halkına yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı’nın ardından güvenliği sağlanan Cerablus’da hem yardım faaliyetlerinde bulunuyor hem de savaş nedeniyle Azez’e sığınan halkın evlerine dönüşünü sağlıyor.

Cerablus’ta ilk etapta mobil aşevi ile mobil fırını hizmete açan İHH, dün de Azez’den 100 aşkın kişinin 20 araçlık konvoyla evlerine dönüşünü sağladı. Ayrıca konvoyla birlikte Cerablus’a 10 kamyon da yardım malzemesi ulaştırıldı.

Kamyonlarda; 50 çadır, 400 gıda kolisi, 70 temizlik kolisi, 100 bebe bisküvi kolisi, 200 koli pirinç unu, 15 bin ton un, 50 koli lolipop şeker, 750 parça elbise, 100 çift ayakkabı, 6 bin kilogram patates, 1.5 ton sebze, 600 bebek bezi paketi ve 50 paket de hasta bezinden oluşan yardım malzemeleri bulunuyor.

cerablus-yardim-1.jpg

Günde 8 bin kişiye sıcak yemek, 35 bin de ekmek çıkarılıyor

Bunun yanı sıra kurulan mobil aşeviyle günde 8 bin kişiye sıcak yemek; hizmete soktuğu mobil ekmek fırınıyla da günde 35 bin ekmek çıkarıyor.

Bölgede bulunan İHH yetkilileri, 5 gündür mobil aşevi ve insani yardım malzemelerinin bulunduğu araçlarla Cerablus’a girildikten sonra başta şehir merkezi olmak üzere köylere de yardım ulaştırmayı çalıştıklarını söyledi.

İHH Acil Yardım ekipleri ilk etapta evlere, içinde pirinç, yağ, mercimek nohut ve şeker bulunan gıda paketleri de dağıttı.

Nasıl yardımda bulunursunuz?

Cerablus halkına yapılan yardımlara destek olmak isteyen bağışçılar ise vakfın ilgili merkezlerine ulaşarak yada internet üzerinden online bağış yaparak destek olabiliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

cerablus-yardim-2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024