İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Cibuti'ye canlı hayvan yardımı
İHH, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği organizasyonuyla Cibuti'ye gıda ve canlı hayvan yardımında bulundu.
Afrika, Cibuti 14.05.2015

İHH, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği organizasyonuyla Cibuti'ye gıda ve canlı hayvan yardımında bulundu.

İHH tarafından, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği organizasyonunda Cibuti'de 2 ayrı bölgeye gıda ve köylülere canlı hayvan yardımında bulunuldu.

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz tarafından bizzat ihtiyaç sahiplerine teslim edilen yardımlar Cibuti'de sevinçle karşılandı.

Başkent Cibuti'ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve Turish Köyü'ne (Somali dilinde Türk Köyü anlamına geliyor) 30’ar kiloluk 2 yüz adet gıda yardım paketi dağıtıldı.

Köylüler, Büyükelçi Hasan Yavuz başkanlığındaki Türk yardım heyetini Türk bayrakları ile karşıladılar. Yavuz, burada yaptığı konuşmada "Bu yardımı size ulaştırmanın ve sözümüzü yerine getirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Yapmış olduğunuz karşılama ve merasimler Türkiye için onur vericidir. Türkiye her zaman ve her alanda Afrikalı kardeşlerinin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir" dedi.

Türkiye'nin Afrika'da üzerine düşen görevi yerine getirmekte kararlı olduğunu söyleyen Yavuz, Cibuti'deki Türk Köyü'nün Türkiye'den binlerce kilometre uzakta olduğunu fakat köyün adının yüzyıllarca korunduğunu belirtti. Yavuz, "Bugün size yardım değil, Türkiye halkının dostluk, kardeşlik ve sevgisini getirdik" diye konuştu.

Turish köyü yaklaşık 380 sene Osmanlı yönetiminde yaşadı. 16. Yüzyılda Osmanlı tüccarları bölgeye gelerek tuz ticareti ve ihracatı yaptığı için bölge halkı tarafından 16. yüzyıldan itibaren Türk Köyü olarak anılıyor.

150 yıldan beri İstanbul şarkısı söyleyen bölgeye 300 keçi yardımı

Cibuti’nin Dikhil Bölgesinde 300 ailenin yaşadığı Senkal Köyü'ne de 300 adet canlı keçi yardımı yapıldı. Yardım Büyükelçi Hasan Yavuz tarafından köylülere teslim edildi.

Yardım heyetini Türk ve Cibuti bayrakları ile karşılayan köylüler de Türkiye'ye ve yardımları sağlayan İHH'ye teşekkür etti.

Dikhil bölgesi sakinleri 150 yıldan bu yana kızlarını gelin ederken "Istanbol" adlı bir şarkıyı seslendiriyor. Şarkıda "İstanbul feneri gibi parla, ülkeni aydınlat' deniliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024