İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Darfur’a 6 milyon dolarlık proje sözü
İslam Konferansı Teşkilatı Darfur için Uluslararası İmar Toplantısı düzenledi. Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen toplantıya devletler ve sivil toplum kuruluşları düzeyinde 128 kurum katıldı.
Afrika, Sudan 25.03.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, toplantıda Darfur’da 6 milyon doları kapsayan sosyal projeleri hayata geçireceğini açıkladı.

Türkiye, Mısır ile birlikte, 4 milyon kişinin insanî yardıma muhtaç olduğu Darfur için bağış toplantısı düzenledi. 37 ülkenin katıldığı konferanstan Darfur için 850 milyon dolar yardım sözü alındı. 70 milyon dolarlık bağış sözü veren Türkiye, özellikle sağlık ve eğitim projelerine ağırlık verecek.

İslam Konferansı Teşkilatı'nın ev sahipliğinde Mısır ve Türkiye'nin eşbaşkanlığıyla 21 Mart 2010'da yapılan Darfur'un Gelişimi ve İnşası İçin Donörler Konferansı'na 37 ülkenin yanı sıra yardım kuruluşları da katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 6 milyon dolarlık bir rakam açıklayarak en çok yardım vaadinde bulunan kurumlar arasında yer aldı.  İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyesi Mehmet Çelik ve Afrika Masası Koordinatörü Murat Uyar'ın katıldığı toplantıda ülkeler ve donör kuruluşlar, Darfur'un imarına yönelik projelerini ve sağlayacakları finansal desteklerini anlattılar. 2002 yılından bu yana bölgede çalışmalarını sürdüren İHH, Darfur'da son 2 yıl içinde 40 su kuyusu ve 4 cami açtı. Kur’an İlimleri Merkezi ve Kur’an Kursu inşaatı devam ediyor. Misyonerlik faaliyetlerine karşı bölgede Kur’an-ı Kerim dağıtımı yapan İHH, 480 yetimin sürekli bakımını sağlıyor. İHH, bunun yanı sıra Afrika Katarakt Projesi kapsamında 18 bin 650 kişiyi ameliyat ederek ışığa kavuşturdu.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik; cami, mescit, su kuyuları, okul ve yetimhane, katarakt ameliyatları, alt ve üst yapı projeler olmak üzere Darfur’a 6 milyon dolarlık yardımda bulunacaklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı konferansta sivil toplum kuruluşlarının Darfur'un yeniden imarında önemli rol oynadığı konuşuldu. 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024