İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan depremzedelere 60 prefabrik konut
İHH İnsani Yardım Vakfı, meydana gelen 7,2’lik deprem sonrası artan soğuklar nedeniyle yaşam koşullarının zorlaştığı Van’a prefabrik konut kuruyor. İlk aşamada 60 adet kurulacak tam döşemeli prefabrik
Türkiye 21.11.2011

Van havalimanı yolu üzerinde 40 bin metrekarelik bir alana yapılması planlanan prefabrik konutlar, kış şartlarına dayanıklı olarak tasarlandı. 12 metrekare genişliğindeki evlerin içerisinde yatak ve yorganlarıyla birlikte hazırlanmış 2 adet ranza, 1 adet çekyat, halı, masa, sandalye ve ısıtıcısıyla birlikte kullanılmaya hazır bir şekilde depremzedelere teslim edilecek.

İHH, Van’da deprem nedeniyle evleri zarar gören 60 depremzede aileye tam teşekküllü prefabrik evlerini teslim ettikten sonra ailelerin banyo, tuvalet, temizlik ve tüm gıda ihtiyaçlarını da karşılamayı planlıyor. Geniş bir alana kurulacak olan 60 prefabrik ev için tasarlanan 14 adet duş kabini ve yine 2 prefabrik içerisine yerleştirilecek 14 adet W.C lavabolarıyla birlikte depremzedelerin hizmetine sunulacak.

Kısa süre içerisinde yapımı tamamlandıktan sonra depremzedelere teslim edilecek olan 60 prefabrik konutun ardından İHH bağışçılarının yardımıyla ikinci bir prefabrik konut çalışması daha başlatacak. Bir prefabrik konutun maliyeti ise 8 bin TL olarak belirlendi.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’de yaşayan 16 bin 400 yetime İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bayramlık kıyafet hediye edildi.
15.06.2024
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, işgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlatıldı.
24.04.2024
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024