İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Ebola’nın vurduğu ülkelere acil yardım
İHH, Ebolanın vurduğu Sierra Leone, Gine ve Liberya’da yaklaşık 2 bin kişiye gıda malzemesi ile temizlik ve dezenfektan maddeleri dağıttı.
Afrika, Gine, Liberya, SierraLeone 05.12.2014

İHH, Ebolanın vurduğu Sierra Leone, Gine ve Liberya’da yaklaşık 2 bin kişiye gıda malzemesi ile temizlik ve dezenfektan maddeleri dağıttı.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Gine’ninMeliandou köyünde iki yaşındaki bir erkek çocuğunun ölümüyle başlayan Ebola krizinde ölü sayısı 5 bini aştı. Hastalık şu anda Liberya, Gine ve Sierra Leone’de devam ediyor. Mali, Nijerya gibi ülkelerde birkaç vaka tespit edilsede bu ülkelerde şu anda tehlike bulunmuyor.

Liberya, 4 bin 665 vaka ve 2 bin 705 ölüm ile salgından en fazla etkilenen ülke. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Ebola salgınında ölümlerin büyük çoğunluğu Batı Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'da görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Yardımcısı Bruce Aylward, Ebola salgınında vaka sayısının 13 bin 703'e ulaştığı bilgisini verdi.
 

İHH Faaliyetleri

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Batı Afrika’da 5.000’den fazla insanın ölümüne sebep olan bu hastalığa biraz da olsa çare olabilmek amacıyla Sierra Leone, Gine ve Liberya’da bazı projeler gerçekleştirdi.

Bu projeler kapsamında Sierra Leone’nin başkenti Freetown, Gine’nin başkenti Konakri (Conakri) ve Liberya’nın başkenti Monrovia’dayaşayan toplam 300 aileye yaklaşık 2 bin kişilik pirinç, yağ ve temiz sudan oluşan acil gıda malzemeleri dağıtıldı. Yaşanan gelişmeler nedeniyle ekonominin sağlıklı işlemediği ülkede insanlar hastalıkla birlikte açlık tehlikesiyle de karşı karşıya kalmaktalar.

Bununla birlikte bulaşıcı Ebola hastalığının yayılmasını engellemek amacıyla kloril, kullanma aparatı, deterjan, maske, jel, sıvı sabun, yıkama setinden oluşan çeşitli hijyen ve dezenfektan malzemelerinin dağıtımı da gerçekleştirildi.

Virüs, ilk olarak 1976 yılında Sudan ve Kongo'daki salgınlarda tespit edildi ve adını Kongo'daki bir nehirden aldı. Virüsün doğal kaynağının Afrika'daki meyve yarasaları olduğu düşünülüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 943 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yüzbinlerce kişiye destek ulaştırdı.
21.02.2023
İHH Adıyaman’da sıcak ve taze ekmek üretiyor
İHH Adıyaman’da sıcak ve taze ekmek üretiyor
Depremden etkilenen illerden olan Adıyaman’da ekmek fırınları hâlâ kapalı. 12 gündür şehirdeki ekmek ihtiyacı başka şehirlerden getirilen ekmeklerle karşılanıyor. Depremin hemen ardından arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, Adıyaman’da bulunan bir fırınla anlaşarak ekmek üretmeye başladı. Fırında günlük olarak 16 bin ekmek üretilerek depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılıyor.
18.02.2023
İHH 5 bin 852 kişiyle deprem bölgesinde
İHH 5 bin 852 kişiyle deprem bölgesinde
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 852 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile faaliyetlerde bulunuyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 2 bin 934 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de yüzbinlerce kişiye farklı alanlarda destek ulaştırdı.
17.02.2023