İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan El Bab’a 25 araçlık yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında terör örgütlerinden kurtarılan El Bab’a 25 araçtan oluşan temel yaşam malzemeleri gönderdi.
Suriye 07.03.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, kurtarılan El Bab ilçesindeki mağdur halka ulaştırılmak üzere bölgeye 25 araçlık insani yardım malzemesi gönderdi.

ihh---elbab-yardimlari-1.jpg

“El Bab halkına yardımlarımız sürecek”

Araçların İHH Kilis Koordine Merkezi’nden yola çıktığını belirten merkez koordinatörü Serkan Öktem, yardımların ilerleyen günlerde de devam edeceğini söyledi. Öktem, “25 araçtan oluşan yardım konvoyumuzda battaniye, gıda kolisi, temizlik kolisi, mutfak seti, bebek paketi, ekmek ve un gibi temel yaşam malzemeleri bulunuyor” dedi.

whatsapp-image-2017-03-07-at-15.10.59-kopya.jpg

Un gönderilmişti

İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz günlerde yine El Bab halkına 150 tonluk un yardımında bulunmuş ve ilçe içerisindeki ihtiyaçtan dolayı ekmek fırınlarını aktif hale getirmişti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026