İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan El Bab'a un yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında terör örgütlerinden kurtarılan El Bab ilçesine halkın ekmek ihtiyacını karşılamak için 150 ton un yardımında bulundu.
Suriye 03.03.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, kurtarılan El Bab ilçesinde mağdur halka 150 ton un yardımında bulundu.

“Fırın kurduk, ilçede günlük ekmek dağıtacağız”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep'in kuzeydoğusundaki El Bab'ı terör örgütünden kurtardığını hatırlatan İHH'nın Suriye Çalışmalar Sorumlusu Ömer Koparan, "Bab ilçesine dönen ailelere acil bir şekilde un gönderdik. İlçede bir fırını da aktif hale getirerek ekmek yapmaya başladık. Bab'da bundan sonra günlük olarak ekmek dağıtımımız olacak'' dedi.

whatsapp-image-2017-03-03-at-16.05.57-kopya.jpg

Yardımlar sürecek

Gönderdikleri un miktarının 150 ton olduğunu ifade eden Koparan, şunları söyledi:

''El Bab çevresinde terör örgütlerinden kaçan ailelere daha önce gıda, battaniye ve temizlik malzemesi yardımında bulunduk. Bundan sonraki hedefimiz El Bab ve Kabasin beldesinde evlerine dönen ailelere içerisinde temel ihtiyaçlar olan gıda ve temizlik kolileri dağıtmak olacak.”

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın El Bab yardımları devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024