İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Irak’taki mültecilere yeni yardımlar
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Irak’ta IŞİD nedeniyle yurtlarından Fellüce Ramadiden Hanigin bölgesine sığınan 1500 aileye acil gıda yardımı yapıldı.
Irak 21.11.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Irak’ta IŞİD nedeniyle Fellüce Ramadi'den Hanigin bölgesine sığınan 1500 aileye acil gıda yardımı yapıldı.

İHH, IŞİD nedeniyle evlerini terk ederek Irak’ın güvenli bölgelerine sığınan Arap, Türkmen, Kürt mültecilere yönelik yardımlarını sürdürüyor.

İHH ekipleri son olarak Fellüce ve Ramadiden göç etmiş Hanigin bölgesindeki mülteci aileleri ziyaret etti. Burada mültecilerin durumlarını ve ihtiyaçlarını tespit eden İHH ekibi, 1500 mülteci aileye ilk etapta 40 bin dolar değerinde acil gıda yardımı yaptı.

Bölgede 220 ailenin sadece çadır kentte temizlik şartlarından yoksun bir şekilde yaşadığını bildiren İHH Ortadoğu Masası Şefi Mehmet Akbaş, diğer ailelerin de köylerde çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüğünü belirtti.

Kış mevsiminin gelmesiyle şartların daha da zorlaştığını kaydeden Akbaş,”Kış yardımlarının yapılması elzem durumuna gelmiştir. Battaniye, yatak-döşek, soba ve gıda yardımına çok acil ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

 


 

ABD işgali ile başlayan kaos büyüyor

Amerika’nın Irak’ı işgal etmesiyle Irak’ta istikrar sağlanmamış siyasi ve ekonomik sistem dengesi kurulamamış, siyasi boşluk yüzünden silahlı gruplar çoğalmış toplum içinde silahlı çatışmalar, bombalamalar devamlı surette süregelmiş ve bu durumlar toplum içinde kaosa sebep olmuş devlet bunun önüne geçememiş günümüze kadar gelmiş halen devam ediyor.

Meydana gelen bu olaylardan etkilenen halk göç etmek durumunda kalmış, Irak dışına ve Irak dahilinde güvenli bölgelere başta Kuzey Irak (Erbil, Dahok, Süleymaniye) olmak üzere göç edenler buralara yerleşmiş, bölgesel hükümetler ve Birleşmiş Milletler kamp şartlarında destek vererek yardımlarda bulunmuşlardı.

Son yaşanan IŞİD problemiyle tekrar göçmen durumuna düşen Irak halkı, güvenli bölgelerde kurulan kamplara yerleştirilmektedir.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Sudan’a 13 TIR’lık insani yardım
İHH’dan Sudan’a 13 TIR’lık insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan’da devam eden iç savaşın mağdur ettiği siviller için AFAD koordinasyonunda gönderilecek gemiye 13 TIR’lık insani yardım malzemesi gönderdi.
İstanbul, Mersin
07.01.2026
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık’ın anısına Gazze’de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, gıda kumanyası ve temiz içme suyu dağıtımı yapıldı.
05.01.2026
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla savaş ve kriz bölgelerinde zorlu kış şartlarından etkilenen insanlara destek olmak amacıyla kış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, özellikle barınma, ısınma ve temel ihtiyaçlara erişimde güçlük yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması hedefleniyor.
30.12.2025