İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Katar’da işbirliği anlaşmaları
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Katar’dan Qatar Charity ve RAF, Sudanlı insani yardım kuruluşu Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamıyya Katar Şubesi arasında çeşitli alanlarda işbirliğine yönelik anlaşmalar imzalandı.
Türkiye 27.08.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Katar’dan Qatar Charity ve RAF, Sudanlı insani yardım kuruluşu Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamıyya Katar Şubesi arasında çeşitli alanlarda işbirliğine yönelik anlaşmalar imzalandı. 

İHH heyetinin Katar temasları kapsamında ilk olarak İHH’nın Qatar Charity ile insani yardım alanında stratejik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir protokol imzalandı.

DOHA'da düzenlenen törende imzaları İHH’dan Genel Başkan Bülent Yıldırım, Qatar Charity adına Yusuf bin Ahmed Al-Kuwari attı.

Yapılan anlaşmayla iki kurum arasında devam eden çalışmaların daha da genişletilerek orta ve uzun vadeli çözümler geliştirilmesi amaçlanıyor. İHH ve Katar Charity arasındaki uzmanlık ve bilgi alışverişinin daha da güçlendirilmesi, iki kurumun kaynaklarının ve yeteneklerinin en etkili şekilde değerlendirilmesi, ortak projelerin geliştirilmesi ve birbirlerinin projelerini desteklemeleri hedefleniyor.

Yine anlaşma çerçevesinde özellikle Doğu Türkistan ve Kürt bölgelerinde çalışmalar artırılması da planlanıyor.

İHH ve Qatar Charity arasındaki anlaşmanın ayrıntılı yol haritası her iki kurumun uzman ve yetkililerince 2 günlük bir çalıştayla belirlenecek. Çalıştayın önümüzdeki iki ay içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

RAF ile Gazze’yi kalkındırma planı

İHH heyeti, daha sonra Katar’ın en büyük yardım kuruluşlarından biri olan Sheıkh Thanı Bın Abdullah Foundatıon For Humanıtarıan Servıces’in (RAF) Doha’daki genel merkezinde yetkililerle bir araya geldi.

Burada yapılan görüşmede İHH ile yaklaşık 3 yıldır ortak projelere imza atan RAF arasında Gazze’ye yönelik insani yardımların koordinasyonun birlikte sağlanması konusunda da bir anlaşma imzalandı.



Anlaşma çerçevesinde Gazze’de temiz içme suyuna ulaşım, gıda, sağlık vb gibi acil ulaşması gereken yardımlar dışında orta ve uzun vadede ev, okul gibi binaların inşası ile kışlık yardım gibi yardımların yapılması da planlanıyor.

Stratejik işbirliği anlaşmasını daha önce imzalayan iki büyük kuruluş, yaklaşık 3 yıldır Suriye, Irak, Myanmar, Filipinler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde ortak projeler hayata geçirdiler.

Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamıyya ile yeni işbirliği

İHH heyeti son olarak Sudanlı insani yardım kuruluşu Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamıyya Katar Şubesi ile aralarındaki işbirliğin daha da geliştirilmesine yönelik bir anlaşma imzaladı.

Uzun yıllara dayanan tanışıklığı ve ortak çalışmaları olan her iki kurum, yapılan anlaşmayla ortak projelerin üretilmesi, tecrübe paylaşımının yapılması ve işbirliğinin geliştirilmesi karara bağlandı.



Sudan merkezli uluslararası bir sivil insani yardım kuruluşu olan Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamiyya ağırlıklı olarak Afrika’da çalışıyor. Dünyanın farklı ülkelerinde faaliyetlerde bulunan kuruluş, kriz bölgelerinde de yine birçok STK ile işbirliği yaparak çalışma yapıyorlar.

İHH, Sudanlı yardım kurumu ile Suriye’deki yardım faaliyetlerinde oldukça yoğun ortak çalışmalar da yürütülmüştü.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024