İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Kenya’ya Okul ve Cami
Ekonomik ve insani krizlerden bir türlü kurtulamayan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye 40 km. uzaklıktaki Tala köyüne İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bir adet cami ve bir adet okul inşa edildi.
Afrika, Kenya 20.06.2013

Kenya’nın başkenti Nairobi’nin kırsal bölgelerinde yer alan Tala köyünde yaşayan Müslümanların toplu olarak ibadet edebilecekleri bir ibadethane ve çocukların eğitim alacağı bir okul bulunmamaktaydı. Bölgeye 2011 yıllarında giden yardım ve keşif ekiplerimiz bu ihtiyacı görerek bir proje başlattılar. Projede 225 m2’lik alana bir cami ve caminin yanına ek olarak 4 sınıflı bir okul inşası düşünüldü.

İHH bağışçılarından Sümer Günay hanımefendinin desteğiyle 2011 yılının sonlarında yapımına başlanan cami ve okulun resmi açılışı 17 Haziran 2013 tarihinde yapıldı. İnşa edilen camiyle Tala köyündeki müslümanlar daha rahat ibadet edebilecek. Eğitim görmek için civar köylere giden köydeki çocuklar da açılan okulla birlikte artık köylerinde eğitim alabilecekler.  

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026