İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Katarlı yardım kuruluşu Eid Charity Vakfı iş birliğinde başkent Bogota ile Medellin kentinde 250'yi aşkın ihtiyaç sahibi aileye Ramazan dolayısıyla gıda yardımı yapıldı.
Kolombiya 07.06.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı iyilik kervanı, her yıl olduğu gibi bu Ramazan da dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı. Ramazan 2017 çalışmaları kapsamında Kolombiya’ya giden İHH ekipleri, Katarlı yardım kuruluşu Eid Charity Vakfı ile birlikte başkent Bogota ve Medellin kentinde 250'yi aşkın ihtiyaç sahibi aileye Ramazan yardımı ulaştırdı.

Bogota'daki yardımlar, vakfın Latin Amerika'da yürüttüğü Ramazan çalışmaları kapsamında bu ülkede bulunan görevlileri tarafından İstanbul Mescidi'ndeki iftarın ardından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

1.jpg

“Çalışmalarımız devam edecek”

İHH Fon Toplama ve Proje Koordinatörü Mehmet Çelik, Katarlı yardım kuruluşu Eid Charity Vakfı ile yürüttükleri faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, Kolombiya'da 250'den fazla aileye yardım ulaştıklarını belirterek, İHH'nın Bogota ve Medellin'de Ramazan çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Kolombiya'dan sonra Ekvador ve Peru'da iftar organizasyonu düzenleyerek kumanya dağıtacaklarını anlatan Çelik, "Çalışmaları birlikte yürüttüğümüz Katarlı yardım kuruluşu Eid Charity'ye de buradan teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.

dbmnpcsxgaephcu.jpg

“Çaba sarf ediyoruz”

Latin Amerika ve özellikle Kolombiya'daki yardım çalışmalarının Türkiye'deki kadar yoğun olmadığına dikkati çeken İHH İnsani Diplomasi Birimi görevlisi Mustafa Talha Keskin ise bu durumu değiştirmek için çaba sarf ettiklerini ve vakfın bölgedeki faaliyetlerini geliştirmeyi umduklarını dile getirdi.

İHH'nın Medellin'deki yardımları ise Belen semtinde İslam Kültür Merkezi'nde verilen iftarın ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024